image/svg+xml
Open zoekscherm

9.067 resultaten

9.067 resultaten

Niets geselecteerd
 

U heeft gezocht op:

  • Sluitenkoken

Filter op

Vorige pagina1pagina 2pagina 3pagina 4pagina 5pagina 6pagina 7pagina 756Volgende pagina
Bekijk detail van "Kookboek: Ik kan <span class="highlight">koken</span>, 1913"
Kookboek: Ik kan koken, 1913
Bekijk detail van "Hockeykamp ;"
Hockeykamp ;
Bekijk detail van "Deze documentaire gaat over de productie van zout en de toepassing daarvan in het dagelijks leven.<br/>0:00:33Tekst: Multifilm, Haarlem<br/>0:00:58Titel: Zout, onmisbaar in het dagelijks leven<br/>0:01:03Beelden uit Amsterdam<br/>0:01:27Een man laat een zoute haring in de mond glijden.<br/>0:01:31Een vrouw strooit zout op een gekookt ei.<br/>0:01:33Een kind probeert zout op de staart van een vogel te strooien.<br/>0:01:41Een vrouw gebruikt - na raadpleging van een kookboek - zout bij het <span class="highlight">koken</span> van het recept "Appels, aardappelen en rolpens".<br/>0:01:54Bij het opdienen stoot zij een zoutvaatje om.<br/>0:02:09Haar man zegt: Er is nog zout genoeg in Boekelo.<br/>0:02:13Beelden van houten boortorens.<br/>0:02:17Luchtopnames van de fabriek in Boekelo.<br/>0:02:22Lucht- en andere opnames van de fabriek in Hengelo.<br/>0:02:53In een tekening van aardlagen ligt het steenzout op 300 tot 400 meter diepte.<br/>0:03:31Het stootboren is een half draaiende en half stotende manier van boren.<br/>0:04:03Als het boorgat de onderkant van de zoutlaag heeft bereikt, wordt een stalen buis aangebracht om instorten te voorkomen.<br/>0:04:13Binnenin deze buis wordt een buis aangebracht die bijna tot onderin de zoutlaag reikt.<br/>0:04:27Men pomp water door de buitenste buis naar beneden. Daarin lost het zout op. Door de druk van het water wordt de pekel door de binnenbuis naar boven gedreven....<br/>0:04:50en komt door een leiding bij de reservoirs van de fabriek.<br/>0:05:54Bij de oude methode van het zoutzieden stroomt de pekel na reiniging in grote, 23 meter lange bakken en wordt daar tot 100 graden verhit door rookgassen uit een oven.<br/>0:06:17Het uitgekristalliseerde zout wordt op een houten vloer geschept en lekt daar acht uur uit.<br/>0:06:37Vervolgens gaat het zout per monorail naar grote silo's, waar het nog drie weken droogt. Een silo bevat 17 miljoen kilo zout.<br/>0:06:55De ontwikkeling van wetenschap en techniek heeft geleid tot de ontwikkeling van moderne, 00-00-1939 - 00-"
Deze documentaire gaat over de productie van zout en de toepassing daarvan in het dagelijks leven.
0:00:33Tekst: Multifilm, Haarlem
0:00:58Titel: Zout, onmisbaar in het dagelijks leven
0:01:03Beelden uit Amsterdam
0:01:27Een man laat een zoute haring in de mond glijden.
0:01:31Een vrouw strooit zout op een gekookt ei.
0:01:33Een kind probeert zout op de staart van een vogel te strooien.
0:01:41Een vrouw gebruikt - na raadpleging van een kookboek - zout bij het koken van het recept "Appels, aardappelen en rolpens".
0:01:54Bij het opdienen stoot zij een zoutvaatje om.
0:02:09Haar man zegt: Er is nog zout genoeg in Boekelo.
0:02:13Beelden van houten boortorens.
0:02:17Luchtopnames van de fabriek in Boekelo.
0:02:22Lucht- en andere opnames van de fabriek in Hengelo.
0:02:53In een tekening van aardlagen ligt het steenzout op 300 tot 400 meter diepte.
0:03:31Het stootboren is een half draaiende en half stotende manier van boren.
0:04:03Als het boorgat de onderkant van de zoutlaag heeft bereikt, wordt een stalen buis aangebracht om instorten te voorkomen.
0:04:13Binnenin deze buis wordt een buis aangebracht die bijna tot onderin de zoutlaag reikt.
0:04:27Men pomp water door de buitenste buis naar beneden. Daarin lost het zout op. Door de druk van het water wordt de pekel door de binnenbuis naar boven gedreven....
0:04:50en komt door een leiding bij de reservoirs van de fabriek.
0:05:54Bij de oude methode van het zoutzieden stroomt de pekel na reiniging in grote, 23 meter lange bakken en wordt daar tot 100 graden verhit door rookgassen uit een oven.
0:06:17Het uitgekristalliseerde zout wordt op een houten vloer geschept en lekt daar acht uur uit.
0:06:37Vervolgens gaat het zout per monorail naar grote silo's, waar het nog drie weken droogt. Een silo bevat 17 miljoen kilo zout.
0:06:55De ontwikkeling van wetenschap en techniek heeft geleid tot de ontwikkeling van moderne, 00-00-1939 - 00-
Bekijk detail van "Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:<br/>- 00:01:11 Het HKT journaal;<br/>- 00:11:57 De bekendmaking van de prijswinnaar van de donateursaktie;<br/>- 00:16:02 Een gesprek met Cor Horstman, verzamelaar van stripboeken;<br/>- 00:25:13 Heino sport met een jeugdvolleybaltoernooi;<br/>- 00:34:23 <span class="highlight">Koken</span> met Paul Herbrink;<br/>- 00:50:43 Werkzaamheden aan de tuin;<br/>- 01:02:44 We maken een kringetje (Dikkie Dik)., 09-03-1997"
Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:
- 00:01:11 Het HKT journaal;
- 00:11:57 De bekendmaking van de prijswinnaar van de donateursaktie;
- 00:16:02 Een gesprek met Cor Horstman, verzamelaar van stripboeken;
- 00:25:13 Heino sport met een jeugdvolleybaltoernooi;
- 00:34:23 Koken met Paul Herbrink;
- 00:50:43 Werkzaamheden aan de tuin;
- 01:02:44 We maken een kringetje (Dikkie Dik)., 09-03-1997
Bekijk detail van "Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:<br/>- 01:29:12 De aktiviteiten van het Waterschap Groot Salland, met het gemaal;<br/>- 01:43:33 Het Heino's mannenkoor;<br/>- 01:51:53 <span class="highlight">Koken</span> met Paul Herbrink;<br/>- 01:59:49 De ontvangst van nieuwe inwoners in Heino op het gemeentehuis;<br/>- 02:10:21 Heino sport, met zaalvoetbal;<br/>- 02:24:38 De aankomst van Sint Nicolaas in Heino., 22-11-1998"
Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:
- 01:29:12 De aktiviteiten van het Waterschap Groot Salland, met het gemaal;
- 01:43:33 Het Heino's mannenkoor;
- 01:51:53 Koken met Paul Herbrink;
- 01:59:49 De ontvangst van nieuwe inwoners in Heino op het gemeentehuis;
- 02:10:21 Heino sport, met zaalvoetbal;
- 02:24:38 De aankomst van Sint Nicolaas in Heino., 22-11-1998
Bekijk detail van "Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:<br/>- 00:00:24 De boer op, met een open dag op proefboerderij Aver-Heino, met het oog op hun overgang naar een biologisch bedrijfsbeheer;<br/>- 00:16:35 <span class="highlight">Koken</span> met Paul Herbrink;<br/>- 00:28:54 De opening van het bezoekerscentrum van de heemkundevereniging Omheining., 17-05-1998 - 18-05-1998"
Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:
- 00:00:24 De boer op, met een open dag op proefboerderij Aver-Heino, met het oog op hun overgang naar een biologisch bedrijfsbeheer;
- 00:16:35 Koken met Paul Herbrink;
- 00:28:54 De opening van het bezoekerscentrum van de heemkundevereniging Omheining., 17-05-1998 - 18-05-1998
Bekijk detail van "Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:<br/>- 01:36:59 Van proat kump proat, een gesprek met Dhr. Hogeboom over zijn geliefde plek;<br/>- 01:52:35 Een inspraakavond voor particulieren in het kader van de profielschets samenvoeging Heino en Raalte;<br/>- 02:04:41 Deel 1 Waterschap Groot Salland;<br/>- 02:22:26 Straatinterviews in Heino over het Diftar-afvalsysteem;<br/>- 02:37:08 <span class="highlight">Koken</span> met Paul Herbrink;<br/>- 02:50:05 Kind en pony., 25-10-1998 - 26-10-1998"
Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:
- 01:36:59 Van proat kump proat, een gesprek met Dhr. Hogeboom over zijn geliefde plek;
- 01:52:35 Een inspraakavond voor particulieren in het kader van de profielschets samenvoeging Heino en Raalte;
- 02:04:41 Deel 1 Waterschap Groot Salland;
- 02:22:26 Straatinterviews in Heino over het Diftar-afvalsysteem;
- 02:37:08 Koken met Paul Herbrink;
- 02:50:05 Kind en pony., 25-10-1998 - 26-10-1998
Bekijk detail van "Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:<br/>00:00:43 Heino politiek bekeken met de beëdiging van de nieuw gekozen raadsleden;<br/>- 00:11:13 Een gesprek met Mevr. Pals over de nieuwe ontwikkelingen rond de verhuizng van de bewoners van De Maat;<br/>- 00:25:56 De opening van het nieuwe zwemseizoen;<br/>- 00:32:44 Een muziekproject op basisschool de Brinkzicht;<br/>- 00:42:25 Het paasvuur in Lierderholthuis;<br/>- 00:47:33 <span class="highlight">Koken</span> met Paul Herbrink;<br/>- 01:02:21 We maken een kringetje (Het Wortelkonijn);<br/>- 01:06:28 Heino sport met de clubkampioenschappen van SC Hevo;<br/>- 01:18:02 Een buitenconcours in Lierderholthuis., 19-04-1998 - 20-04-1998"
Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:
00:00:43 Heino politiek bekeken met de beëdiging van de nieuw gekozen raadsleden;
- 00:11:13 Een gesprek met Mevr. Pals over de nieuwe ontwikkelingen rond de verhuizng van de bewoners van De Maat;
- 00:25:56 De opening van het nieuwe zwemseizoen;
- 00:32:44 Een muziekproject op basisschool de Brinkzicht;
- 00:42:25 Het paasvuur in Lierderholthuis;
- 00:47:33 Koken met Paul Herbrink;
- 01:02:21 We maken een kringetje (Het Wortelkonijn);
- 01:06:28 Heino sport met de clubkampioenschappen van SC Hevo;
- 01:18:02 Een buitenconcours in Lierderholthuis., 19-04-1998 - 20-04-1998
Bekijk detail van "Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:<br/>- 02:35:37 Het HTK-journaal;<br/>- 02:41:35 De natuur rondom Heino;<br/>- 02:52:18 De presentatie van de band Stone Cold Breeze;<br/>- 02:57:21 Creatief Heino;<br/>- 03:05:50 Stone Cold Breeze;<br/>- 03:10:22 De boer op, bij een konijnenfokkerij;<br/>- 03:21:28 Een gesprek met mevr. Pals, directrice van De Maat en de Vloedgraven, over de plannen rond beide organisaties;<br/>- 03:38:19 Stone Cold Breeze;<br/>- 03:44:50 <span class="highlight">Koken</span> met Paul Herbrink;<br/>- 03:56:39 We maken een kringetje (De hoed van Simon)., 07-12-1997 - 08-12-1997"
Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:
- 02:35:37 Het HTK-journaal;
- 02:41:35 De natuur rondom Heino;
- 02:52:18 De presentatie van de band Stone Cold Breeze;
- 02:57:21 Creatief Heino;
- 03:05:50 Stone Cold Breeze;
- 03:10:22 De boer op, bij een konijnenfokkerij;
- 03:21:28 Een gesprek met mevr. Pals, directrice van De Maat en de Vloedgraven, over de plannen rond beide organisaties;
- 03:38:19 Stone Cold Breeze;
- 03:44:50 Koken met Paul Herbrink;
- 03:56:39 We maken een kringetje (De hoed van Simon)., 07-12-1997 - 08-12-1997
Bekijk detail van "Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:<br/>- 00:00:36 Creatief Heino;<br/>- 00:15:53 <span class="highlight">Koken</span> met Paul Herbrink;<br/>- 00:30:17 De kerstmarkt;<br/>- 00:35:55 Het vervolg van de kerstmarkt;<br/>- 00:41:42 Een gesprek met mevr. Pals, directrice van De Maat en de Vloedgraven, over de plannen rond beide organisaties;<br/>- 00:46:34 De natuur rondom Heino;<br/>- 00:55:36 We maken een kringetje ('morgen is het Kerstmis')., 21-12-1997 - 22-12-1997"
Televisie uitzending van de Heinose Kabel TV, met daarin de volgende onderwerpen:
- 00:00:36 Creatief Heino;
- 00:15:53 Koken met Paul Herbrink;
- 00:30:17 De kerstmarkt;
- 00:35:55 Het vervolg van de kerstmarkt;
- 00:41:42 Een gesprek met mevr. Pals, directrice van De Maat en de Vloedgraven, over de plannen rond beide organisaties;
- 00:46:34 De natuur rondom Heino;
- 00:55:36 We maken een kringetje ('morgen is het Kerstmis')., 21-12-1997 - 22-12-1997
Bekijk detail van "Zout NEZO documentaire van het productieproces van onder andere zout, natrium en chloor.<br/>0:00:10De titel "Zout" wordt met een straal zout geschreven.<br/>0:00:24Gebakken eieren worden in een restaurant bestrooid met Nezo zout (zout zonder jodium toevoeging) uit een zoutstrooier in de vorm van een boortoren.<br/>0:00:50In werkelijkheid zijn de boortorens van hout.<br/>0:01:04In een boortoren zakt de boor naar beneden.<br/>0:01:46Schematisch wordt getoond welke lagen de boor passeert. Het steenzout wordt op ongeveer 300 meter diepte bereikt.<br/>0:02:26Dan worden twee buizen in de grond gedreven. De buitenste buis - de zogenaamde bekledingsbuis - moet het boorgat tegen instorting beschermen en reikt tot de bovenkant van de zoutlaag. In de buitenste buis hangt een tweede buis vrij. Hierdoor wordt water in het boorgat geperst. <br/>0:02:47Dit water lost eerst het zout op en komt dan via de ruimte tussen beide buizen als nagenoeg verzadigde pekel boven.<br/>0:02:57De pekel moet eerst ontdaan worden van verschillende zouten. Dit wordt geïllustreerd met laboratorium proeven. Door het toevoegen van kalkmelk wordt het magnesium uit de ruwe pekel omgezet in magnesium hydroxide. Dat is onoplosbaar en slaat neer.<br/>0:03:22Door toevoeging van natriumsulfaat wordt een deel van het gips in de pekel door uitzouting verwijderd.<br/>0:03:27In werkelijkheid wordt eerst kalk geblust.<br/>0:04:02Vervolgens wordt de pekel door de kalkmelk gespoten.<br/>0:04:08Via een roerwerk wordt het mengsel naar grote tanks gepompt, waar de bezinking plaats vindt<br/>0:04:14De rest van het gips wordt in een volgende bewerking onder toevoeging van soda neergeslagen als koolzure kalk. Dit gebeurt onder invloed van soda, die zich tijdens het zuiveringsproces gevormd heeft uit natriumsulfaat, kalk en koolzuur uit rookgassen.<br/>0:04:41Omdat er stoom nodig is om de pekel tot het kookpunt te verwarmen. Omdat het bedrijf ook veel elektriciteit gebruikt, heeft de K.N.Z. haar eigen stoom- en, 00-00-1956"
Zout NEZO documentaire van het productieproces van onder andere zout, natrium en chloor.
0:00:10De titel "Zout" wordt met een straal zout geschreven.
0:00:24Gebakken eieren worden in een restaurant bestrooid met Nezo zout (zout zonder jodium toevoeging) uit een zoutstrooier in de vorm van een boortoren.
0:00:50In werkelijkheid zijn de boortorens van hout.
0:01:04In een boortoren zakt de boor naar beneden.
0:01:46Schematisch wordt getoond welke lagen de boor passeert. Het steenzout wordt op ongeveer 300 meter diepte bereikt.
0:02:26Dan worden twee buizen in de grond gedreven. De buitenste buis - de zogenaamde bekledingsbuis - moet het boorgat tegen instorting beschermen en reikt tot de bovenkant van de zoutlaag. In de buitenste buis hangt een tweede buis vrij. Hierdoor wordt water in het boorgat geperst.
0:02:47Dit water lost eerst het zout op en komt dan via de ruimte tussen beide buizen als nagenoeg verzadigde pekel boven.
0:02:57De pekel moet eerst ontdaan worden van verschillende zouten. Dit wordt geïllustreerd met laboratorium proeven. Door het toevoegen van kalkmelk wordt het magnesium uit de ruwe pekel omgezet in magnesium hydroxide. Dat is onoplosbaar en slaat neer.
0:03:22Door toevoeging van natriumsulfaat wordt een deel van het gips in de pekel door uitzouting verwijderd.
0:03:27In werkelijkheid wordt eerst kalk geblust.
0:04:02Vervolgens wordt de pekel door de kalkmelk gespoten.
0:04:08Via een roerwerk wordt het mengsel naar grote tanks gepompt, waar de bezinking plaats vindt
0:04:14De rest van het gips wordt in een volgende bewerking onder toevoeging van soda neergeslagen als koolzure kalk. Dit gebeurt onder invloed van soda, die zich tijdens het zuiveringsproces gevormd heeft uit natriumsulfaat, kalk en koolzuur uit rookgassen.
0:04:41Omdat er stoom nodig is om de pekel tot het kookpunt te verwarmen. Omdat het bedrijf ook veel elektriciteit gebruikt, heeft de K.N.Z. haar eigen stoom- en, 00-00-1956
Bekijk detail van "Zout onmisbaar in het dagelijks leven ;"
Zout onmisbaar in het dagelijks leven ;
Vorige pagina1pagina 2pagina 3pagina 4pagina 5pagina 6pagina 7pagina 756Volgende pagina
Sluit popup voor filter "Naam collectie"

Naam collectie (31 filters)

Sluit popup voor filter "Soort collectie"

Soort collectie (8 filters)

Sluit popup voor filter "Naam deelnemer"

Naam deelnemer (28 filters)

Sluit popup voor filter "Periodes"

Periodes (62 filters)