image/svg+xml
Open zoekscherm

43.653 resultaten

43.653 resultaten

Niets geselecteerd
 

U heeft gezocht op:

  • Sluitenhout

Filter op

Vorige pagina1pagina 8pagina 9pagina 10pagina 11pagina 12pagina 13pagina 3.638Volgende pagina
Bekijk detail van "Houten voorzittershamer van de oefenschool"
Houten voorzittershamer van de oefenschool
Bekijk detail van "Houtstempels om patronen in leer te maken van schoenen"
Houtstempels om patronen in leer te maken van schoenen
Bekijk detail van "Schoenleest"
Schoenleest
Bekijk detail van "Houten voetmaat voor aanmeten voor de juiste schoenmaat"
Houten voetmaat voor aanmeten voor de juiste schoenmaat
Bekijk detail van "Naaimachine"
Naaimachine
Bekijk detail van "Brandweerkazerne Brugstraat"
Brandweerkazerne Brugstraat
Bekijk detail van "Winkeliers Boddenstraat"
Winkeliers Boddenstraat
Bekijk detail van "Handkoffiemolen"
Handkoffiemolen
Bekijk detail van "Rookgerei"
Rookgerei
Bekijk detail van "Zout NEZO documentaire van het productieproces van onder andere zout, natrium en chloor.<br/>0:00:10De titel "Zout" wordt met een straal zout geschreven.<br/>0:00:24Gebakken eieren worden in een restaurant bestrooid met Nezo zout (zout zonder jodium toevoeging) uit een zoutstrooier in de vorm van een boortoren.<br/>0:00:50In werkelijkheid zijn de boortorens van <span class="highlight">hout</span>.<br/>0:01:04In een boortoren zakt de boor naar beneden.<br/>0:01:46Schematisch wordt getoond welke lagen de boor passeert. Het steenzout wordt op ongeveer 300 meter diepte bereikt.<br/>0:02:26Dan worden twee buizen in de grond gedreven. De buitenste buis - de zogenaamde bekledingsbuis - moet het boorgat tegen instorting beschermen en reikt tot de bovenkant van de zoutlaag. In de buitenste buis hangt een tweede buis vrij. Hierdoor wordt water in het boorgat geperst. <br/>0:02:47Dit water lost eerst het zout op en komt dan via de ruimte tussen beide buizen als nagenoeg verzadigde pekel boven.<br/>0:02:57De pekel moet eerst ontdaan worden van verschillende zouten. Dit wordt geïllustreerd met laboratorium proeven. Door het toevoegen van kalkmelk wordt het magnesium uit de ruwe pekel omgezet in magnesium hydroxide. Dat is onoplosbaar en slaat neer.<br/>0:03:22Door toevoeging van natriumsulfaat wordt een deel van het gips in de pekel door uitzouting verwijderd.<br/>0:03:27In werkelijkheid wordt eerst kalk geblust.<br/>0:04:02Vervolgens wordt de pekel door de kalkmelk gespoten.<br/>0:04:08Via een roerwerk wordt het mengsel naar grote tanks gepompt, waar de bezinking plaats vindt<br/>0:04:14De rest van het gips wordt in een volgende bewerking onder toevoeging van soda neergeslagen als koolzure kalk. Dit gebeurt onder invloed van soda, die zich tijdens het zuiveringsproces gevormd heeft uit natriumsulfaat, kalk en koolzuur uit rookgassen.<br/>0:04:41Omdat er stoom nodig is om de pekel tot het kookpunt te verwarmen. Omdat het bedrijf ook veel elektriciteit gebruikt, heeft de K.N.Z. haar eigen stoom- en, 00-00-1956"
Zout NEZO documentaire van het productieproces van onder andere zout, natrium en chloor.
0:00:10De titel "Zout" wordt met een straal zout geschreven.
0:00:24Gebakken eieren worden in een restaurant bestrooid met Nezo zout (zout zonder jodium toevoeging) uit een zoutstrooier in de vorm van een boortoren.
0:00:50In werkelijkheid zijn de boortorens van hout.
0:01:04In een boortoren zakt de boor naar beneden.
0:01:46Schematisch wordt getoond welke lagen de boor passeert. Het steenzout wordt op ongeveer 300 meter diepte bereikt.
0:02:26Dan worden twee buizen in de grond gedreven. De buitenste buis - de zogenaamde bekledingsbuis - moet het boorgat tegen instorting beschermen en reikt tot de bovenkant van de zoutlaag. In de buitenste buis hangt een tweede buis vrij. Hierdoor wordt water in het boorgat geperst.
0:02:47Dit water lost eerst het zout op en komt dan via de ruimte tussen beide buizen als nagenoeg verzadigde pekel boven.
0:02:57De pekel moet eerst ontdaan worden van verschillende zouten. Dit wordt geïllustreerd met laboratorium proeven. Door het toevoegen van kalkmelk wordt het magnesium uit de ruwe pekel omgezet in magnesium hydroxide. Dat is onoplosbaar en slaat neer.
0:03:22Door toevoeging van natriumsulfaat wordt een deel van het gips in de pekel door uitzouting verwijderd.
0:03:27In werkelijkheid wordt eerst kalk geblust.
0:04:02Vervolgens wordt de pekel door de kalkmelk gespoten.
0:04:08Via een roerwerk wordt het mengsel naar grote tanks gepompt, waar de bezinking plaats vindt
0:04:14De rest van het gips wordt in een volgende bewerking onder toevoeging van soda neergeslagen als koolzure kalk. Dit gebeurt onder invloed van soda, die zich tijdens het zuiveringsproces gevormd heeft uit natriumsulfaat, kalk en koolzuur uit rookgassen.
0:04:41Omdat er stoom nodig is om de pekel tot het kookpunt te verwarmen. Omdat het bedrijf ook veel elektriciteit gebruikt, heeft de K.N.Z. haar eigen stoom- en, 00-00-1956
Bekijk detail van "Zout - NEZO ;"
Zout - NEZO ;
Bekijk detail van "Zout NEZO documentaire van het productieproces van onder andere zout, natrium en chloor.<br/>0:00:10De titel "Zout" wordt met een straal zout geschreven.<br/>0:00:24Gebakken eieren worden in een restaurant bestrooid met Nezo zout (zout zonder jodium toevoeging) uit een zoutstrooier in de vorm van een boortoren.<br/>0:00:50In werkelijkheid zijn de boortorens van <span class="highlight">hout</span>.<br/>0:01:04In een boortoren zakt de boor naar beneden.<br/>0:01:46Schematisch wordt getoond welke lagen de boor passeert. Het steenzout wordt op ongeveer 300 meter diepte bereikt.<br/>0:02:26Dan worden twee buizen in de grond gedreven. De buitenste buis - de zogenaamde bekledingsbuis - moet het boorgat tegen instorting beschermen en reikt tot de bovenkant van de zoutlaag. In de buitenste buis hangt een tweede buis vrij. Hierdoor wordt water in het boorgat geperst. <br/>0:02:47Dit water lost eerst het zout op en komt dan via de ruimte tussen beide buizen als nagenoeg verzadigde pekel boven.<br/>0:02:57De pekel moet eerst ontdaan worden van verschillende zouten. Dit wordt geïllustreerd met laboratorium proeven. Door het toevoegen van kalkmelk wordt het magnesium uit de ruwe pekel omgezet in magnesium hydroxide. Dat is onoplosbaar en slaat neer.<br/>0:03:22Door toevoeging van natriumsulfaat wordt een deel van het gips in de pekel door uitzouting verwijderd.<br/>0:03:27In werkelijkheid wordt eerst kalk geblust.<br/>0:04:02Vervolgens wordt de pekel door de kalkmelk gespoten.<br/>0:04:08Via een roerwerk wordt het mengsel naar grote tanks gepompt, waar de bezinking plaats vindt<br/>0:04:14De rest van het gips wordt in een volgende bewerking onder toevoeging van soda neergeslagen als koolzure kalk. Dit gebeurt onder invloed van soda, die zich tijdens het zuiveringsproces gevormd heeft uit natriumsulfaat, kalk en koolzuur uit rookgassen.<br/>0:04:41Omdat er stoom nodig is om de pekel tot het kookpunt te verwarmen. Omdat het bedrijf ook veel elektriciteit gebruikt, heeft de K.N.Z. haar eigen stoom- en, 00-00-1960"
Zout NEZO documentaire van het productieproces van onder andere zout, natrium en chloor.
0:00:10De titel "Zout" wordt met een straal zout geschreven.
0:00:24Gebakken eieren worden in een restaurant bestrooid met Nezo zout (zout zonder jodium toevoeging) uit een zoutstrooier in de vorm van een boortoren.
0:00:50In werkelijkheid zijn de boortorens van hout.
0:01:04In een boortoren zakt de boor naar beneden.
0:01:46Schematisch wordt getoond welke lagen de boor passeert. Het steenzout wordt op ongeveer 300 meter diepte bereikt.
0:02:26Dan worden twee buizen in de grond gedreven. De buitenste buis - de zogenaamde bekledingsbuis - moet het boorgat tegen instorting beschermen en reikt tot de bovenkant van de zoutlaag. In de buitenste buis hangt een tweede buis vrij. Hierdoor wordt water in het boorgat geperst.
0:02:47Dit water lost eerst het zout op en komt dan via de ruimte tussen beide buizen als nagenoeg verzadigde pekel boven.
0:02:57De pekel moet eerst ontdaan worden van verschillende zouten. Dit wordt geïllustreerd met laboratorium proeven. Door het toevoegen van kalkmelk wordt het magnesium uit de ruwe pekel omgezet in magnesium hydroxide. Dat is onoplosbaar en slaat neer.
0:03:22Door toevoeging van natriumsulfaat wordt een deel van het gips in de pekel door uitzouting verwijderd.
0:03:27In werkelijkheid wordt eerst kalk geblust.
0:04:02Vervolgens wordt de pekel door de kalkmelk gespoten.
0:04:08Via een roerwerk wordt het mengsel naar grote tanks gepompt, waar de bezinking plaats vindt
0:04:14De rest van het gips wordt in een volgende bewerking onder toevoeging van soda neergeslagen als koolzure kalk. Dit gebeurt onder invloed van soda, die zich tijdens het zuiveringsproces gevormd heeft uit natriumsulfaat, kalk en koolzuur uit rookgassen.
0:04:41Omdat er stoom nodig is om de pekel tot het kookpunt te verwarmen. Omdat het bedrijf ook veel elektriciteit gebruikt, heeft de K.N.Z. haar eigen stoom- en, 00-00-1960
Vorige pagina1pagina 8pagina 9pagina 10pagina 11pagina 12pagina 13pagina 3.638Volgende pagina
Sluit popup voor filter "Naam collectie"

Naam collectie (42 filters)

Sluit popup voor filter "Soort collectie"

Soort collectie (7 filters)

Sluit popup voor filter "Naam deelnemer"

Naam deelnemer (46 filters)

Sluit popup voor filter "Periodes"

Periodes (74 filters)