image/svg+xml

Detail Beeldbank Stichting Historische Projecten

Detail Beeldbank Stichting Historische Projecten

Omschrijving:Kabinet-portret van de entree van stad Hardenberg met de uit 1891 daterende Vechtbrug, gezien vanaf de Brink in Heemse. Op de achtergrond de kerktoren van de Stephanuskerk. Na de brug rechts het woon-/winkelhuis van de familie Meijer vóór de opbouw van de tweede verdieping.

Er worden onderhoudswerkzaamheden verricht aan het westelijk landhoofd van de brug. Het kleine huisje aan
de overzijde van de brug werd bewoond door Hendrik Soer met zijn vrouw Geziena Hakkers en hun zonen Ernst Herman en Johannes. Soer was barbier, maar ook brugwachter. Enkele jaren na het maken van deze foto verhuisde het gezin Soer naar een andere woning. Hun naaste buurman, manufacturier Gerrit Jan Meijer, was namelijk eigenaar van hun woning. Meijer liet er in 1906 een tweede verdieping op bouwen en trok het bij zijn woon- annex winkelpand aan om een voornaam voorhuis te realiseren.

Geheel links, achter de bomen, is een deel van een pand te zien dat al in het midden van de negentiende eeuw dienst deed als logement en tapperij 'bij de Klapbrug'. Rond 1900 was het eigendom van kastelein Gerhardus Frijling en in gebruik als 'koffiehuis aan de Hardenbergerbrug'.
Datum:1895-1905
Datum onzeker:Nee
Opmerkingen:Afgedrukt in onze publicatie 'Hardenberg op de kaart', pag. 16.
Bestandstype:Fotografische documenten
Identifier:NL-HdbSHP-00028
GPS coördinaten:52.57500973131402, 6.614083973526036
Collectie:Beeldbank Stichting Historische Projecten

Locatie op kaart

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.