MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Stichting Historische Projecten Hardenberg

Groep

De Stichting Historische Projecten is gezeteld in Hardenberg. De stichting is tien jaar geleden opgericht, met een speciaal doel: het publiceren van boeken over de geschiedenis van Hardenberg en Omgeving.

De Stichting Historische Projecten heeft sinds haar oprichting de volgende boeken uitgebracht:


'Monumenten in de gemeente Hardenberg' (2008)

Meer dan 2 kilo weegt Monumenten in de gemeente Hardenberg. De gemeenteambtenaren Arnoud Pullen en Erwin Wolbink, hebben alle 180 panden die op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst staan in kaart gebracht. Behalve de teksten namen zij ook een groot deel van de fotografie voor hun rekening.
Monumenten in de gemeente Hardenberg beschrijft de geschiedenis van boerderijen, huizen, villa’s en andersoortige gebouwen en de geschiedenis van de bewoning, inclusief de huidige eigenaren. Bij elk monument worden in een kader de stijlkenmerken en architectonische elementen genoemd. Het 511 pagina’s dikke boek is prachtig uitgevoerd en de teksten worden afgewisseld met vele oude en recente foto’s. Het boek werd genomineerd voor de verkiezing van het Beste Overijsselse boek 2008.

(uitverkocht)

 

'Toen geluk nog heel gewoon was (deel 1)' (2009)

Erwin Wolbink en Arnoud Pullen publiceerden eind 2008 het monumentale boek Monumenten in de gemeente Hardenbergwaarmee ze zich nomineerden voor het Beste Boek van Overijssel 2008. De Stichting Historische Projecten Hardenberg beschikt over een groot dia-bestand. De dia’s zijn afkomstig van amateur-fotografen, waarbij de erfgenamen de auteursrechten hebben overgedragen aan de stichting. Uit deze collectie stelden Wolbink en Pullen een fotoboek samen over de jaren ’50, ’60 en ‘70, geheel in kleur, met foto’s van hoge kwaliteit. Er is gekozen voor veel binnenopnamen, markten, winkelinterieurs, feesten etc., waardoor beter dan bij de weergave van gebouwen, de sfeer van die jaren wordt opgeroepen. De beschrijvingen zijn zeer gedetailleerd, en dan gaat het niet alleen om de personen, maar vooral ook om de voorwerpen, meubels etc. die op de dia's te zien zijn en de gewoonten/gebruiken uit deze jaren.

(bijna uitverkocht)

 

'Toen geluk nog heel gewoon was (deel 2) (2010)

Na het succes van deel 1 werd door de Stichting snel besloten tot het publiceren van een tweede deel. Ook dit boek bevat meer dan 100 prachtige kleurendia's uit de collecties van wijlen ds. Loor en wijlen dhr. Willering. De nabestaanden hebben voor deze publicaties de auteursrechten en beeldrechten overgedragen aan de Stichting. Deel 2 bevat een scala aan sfeerbeelden uit deze omvangrijke collecties.

Zoeken
Uitgebreid zoeken

Stichting Historische Projecten Hardenberg

Stichting Historische Projecten Hardenberg