image/svg+xml

Personeel van de Balije Utrecht van de Duitse orde bracht een bezoek aan het Openluchtmuseum Los Hoes waar zij een rondleiding kregen door het stichtingsbestuur o.l.v. Toon Heupink.

Personeel van de Balije Utrecht van de Duitse orde bracht een bezoek aan het Openluchtmuseum Los Hoes waar zij een rondleiding kregen door het stichtingsbestuur o.l.v. Toon Heupink.

Omschrijving:De contacten tussen beide instanties werden gelegd tijdens een bezoek van leden van de Stichting Openluchtmuseum aan Utrecht. In het kader van het Openluchtmuseum “Land van Heeren en Boeren”, bestaat er veel belangstelling voor de voormalige Commanderie (het latere Huis Ootmarsum). De Commanderie viel onder de Balije Utrecht. De Commanderie mag dan wel niet meer als gebouw bestaan, het rijke verleden is niet uitgewist. Dat bleek wel tijdens het bezoek aan Utrecht waar in het prachtige Huis Utrecht een keur aan schilderijen en geschriften over Ootmarsum vertellen. Op uitnodiging van het stichtingsbestuur van het Openluchtmuseum Los Hoes bracht men een wederbezoek aan Ootmarsum; op het program stond 's morgens een bezoek aan slot Bentheim waar men te gast was bij Furst Christian en 's middags bezocht men het Openluchtmuseum en maakte men een historische wandeling door de binnenstad. Trefwoord specifiek: rondleiding, rondleiding personeel Balije Utrecht van de Duitse Orde, vlnr Henk Geerdink (bestuur Openlucht museum Los Hoes), Jurgen Tip (manager Openluchtmuseum Los Hoes), voorgrond 7 gasten Balije Utrecht, erachter Jan Raatgerink (voorzitter Vereniging Heemkunde Ootmarsum), r. Toon Heupink (voorzitter Openluchtmuseum Los Hoes)
Trefwoord:activiteit & culturele
Personen:Henk Geerdink;Jurgen Tip;Jan Raatgerink;Toon Heupink
Periode:1/8/2004-31/8/2004
Datum onzeker:Ja
Uitgever:Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken
Opmerkingen:De foto is gemaakt op het terrein van Openluchtmuseum Los Hoes
Bestandstype:kl. foto - 15x18
Auteur:Rob meijer
Rechten:International Creative Commons: CC-BY-NC-ND Naamsvermelding-NietCommerciële-GeenAfgeleideWerken
Identifier:NL-OmsVHO07798A008
Bron:Fotoarchief Heemkunde Ootmarsum
Locaties:Ootmarsum, Smithuisstraat 2a
Collectie:Beeldbank Vereniging Heemkunde Ootmarsum e.o.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.