image/svg+xml

Luchtfoto van Ootmarsum met hierop ingetekend de ligging van Huis Ootmarsum.

Luchtfoto van Ootmarsum met hierop ingetekend de ligging van Huis Ootmarsum.

Omschrijving:De luchtfoto is gemaakt na de bebouwing van het voormalige commanderieterrein. Duidelijk herkenbaar zijn de brouwerij Othmar, Gasterij Oatmössche en het Commanderieplein met ingang naar het Openluchtmuseum Ootmarsum. Rechts boven zien we het terrein van Openluchtmuseum Ootmarsum met in rood omlijnd de kapschuur. Eveneens rood omlijnd is het huis van de familie Hans Heupink. Op deze plek heeft vroeger hoogstwaarschijnlijk de voormalige kapel en het hoofdgebouw van de Commanderie en het Huis Ootmarsum gestaan tot circa 1760. In blauw de globale ligging van het 'nieuwe' hoofdgebouw met de zijvleugel van het Huis aan het einde van de 18e eeuw. Er is dus sprake van twee gebouwen. Deze conclusie is getrokken na archeologisch onderzoek door archeoloog Hans Oude Rengerink.
Trefwoord specifiek: luchtfoto, links Oldenzaalsvoetpad, midden Commanderieplein met Gasterij Oatmössche, midden voor brouwerij Othmar
Trefwoord:ruimtelijke omgeving & bebouwing
Datum:2018
Datum onzeker:Nee
Uitgever:Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken
Opmerkingen:In jaarboek 2019 van de Heemkunde Ootmarsum beschrijft archeoloog Hans Oude Rengerink in zijn artikel "Stenen, bakstenen en scherven" zijn archeologisch onderzoek naar de ligging van de Commanderie en Huis Ootmarsum.
Bestandstype:kl. foto - 10x15
Auteur:Meijer, Rob
Rechten:International Creative Commons: CC-BY-NC-ND Naamsvermelding-NietCommerciële-GeenAfgeleideWerken
Identifier:NL-OmsVHO16402R014
Bron:Fotoarchief Heemkunde Ootmarsum
Locaties:Ootmarsum
Collectie:Beeldbank Vereniging Heemkunde Ootmarsum e.o.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.