image/svg+xml

Begrafenisstoet met lijkkoets en misdienaars met op de achtergrond het klooster Maria ad Fontes.

Begrafenisstoet met lijkkoets en misdienaars met op de achtergrond het klooster Maria ad Fontes.

Omschrijving:Zeer waarschijnlijk de begrafenis van Franciscus Antonius Scholten. Hij werd geboren op 1-1-1909 te Borne. Priester gewijd 22 juli 1934. Was achtereenvolgens: kapelaan te Wolvega en te Abcoude. En vanaf 1935 leraar aan het Bisschoppelijk Seminarie te Apeldoorn. Sinds 1954 rector der Zusters van O.L.Vr. te Ootmarsum: rector van het klooster “Maria ad Fontes en het “St. Radboud-internaat”. Hij stierf te Ootmarsum 13 januari 1958 en werd begraven op het r.-k. kerkhof. Zijn vader was directeur van de steenfabriek op de Kuiperberg.
De koetsier van de lijkwagen was gerard Bank. De lijkwagen stond
Trefwoord specifiek: begrafenis, klooster, woonhuis familie Alink, lijkkoets, misdienaars linker rij Jan Scholten, Leo Koster, Henk Bökkers, rechter rij Leo Steinmeijer, Harrie Groener, Wim Boerrigter, begeleiders koets links voor Veelers (Kuiperberg), erachter Borgerink (Loeksboer), midden voor Bekhuis, koetsier Gerard Bank, kinderen internaat.
De koetsier van de lijkagen was Gerard Bank. De lijkkoets stond geparkeerd in de oude schuur op hoek Putstraat/Kloosterstraat (naast woning Fam. Florijn)
Trefwoord:gebeurtenis & religieuze
Personen:Jan Scholten; Leo Koster; Henk Bökkers; Leo Steinmeijer; Harrie Groener; Wim Boerrigter; Veelers; Borgerink; Bekhuis;Gerard Bank
Datum:16/1/1958
Datum onzeker:Nee
Uitgever:Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken
Bestandstype:zw/w foto
Rechten:International Creative Commons: CC-BY-NC-ND Naamsvermelding-NietCommerciële-GeenAfgeleideWerken
Identifier:NL-OmsVHO05855G005
Bron:Fotoarchief Heemkunde Ootmarsum
Locaties:Ootmarsum, Oostwal
Collectie:Beeldbank Vereniging Heemkunde Ootmarsum e.o.

Reacties

De koetsier is Gerard Bank (kruidenier ''SPAR'' aan de oostwal) De lijkkoets stond geparkeerd in de oude schuur op hoek putstraat/kloosterstraat (naast woning Fam. Florijn) Met vriendelijke groet, Bert Alink
Algemeen door anoniem op 01 May 2018 om 11:18:02

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.