image/svg+xml

”Pand Tenniglo” met showroom meubelmakerij en antiekhandel Tenniglo.

”Pand Tenniglo” met showroom meubelmakerij en antiekhandel Tenniglo.

Omschrijving:Het pand kent een lange historische geschiedenis kent. De grote woning (20 meter lang) met de ingang aan de Grotestraat, werd opgedeeld in 3 wooneenheden. Het gehele pand was eerst eigendom van Staverman (burgemeester) en later van de fam. Tenniglo. In het rechter gedeelte woonde een tijdlang (1913-1919) burgemeester Jan Heereveld. In het middelste gedeelte woonde de familie Everhard Tenniglo en later zijn 2 zoons Bernard en Jan. Het linkergedeelte werd lange tijd verhuurd aan de fam. Oude Nijhuis. Het pand werd zeer vaak verbouwd en in 1937 werd een kamer aan de rechterzijde verbouwd tot winkel met een zijdelings geplaatste ingangsdeur. De winkel werd o.a. verhuurd aan de dames Sientje en Marie ten Oever die er tot in de jaren zestig een textielwinkel hadden. Daarna werd de winkel als showroom aangetrokken bij de meubelmakerij van Bernard en Jan Tenniglo, die ook in antiek handelden.
Trefwoord specifiek: pand Tenniglo, rechter deel antiekwinkel Bernard Tenniglo, links ervan winkel “de Smidse” (voorheen winkel Silderhuis), toren N.H. kerk
Trefwoord:object & bouwwerk
Datum:1974
Datum onzeker:Nee
Uitgever:Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken
Opmerkingen:Zie artikel in Jaarboek 2007 van de Heemkunde Ootmarsum: “Het burgemeestershuis in de loop der jaren”, door Henk Eweg.
Foto geplaatst in boek “Kleurrijk Ootmarsum 1950-1985”.
Bestandstype: kl. foto - 10x15
Auteur:Werkgroep Foto- en Filmarchief
Rechten:International Creative Commons: CC-BY-NC-ND Naamsvermelding-NietCommerciële-GeenAfgeleideWerken
Identifier:NL-OmsVHO16898O015
Bron:Fotoarchief Heemkunde Ootmarsum
Locaties:Ootmarsum, Oldenzaalsestraat
Collectie:Beeldbank Vereniging Heemkunde Ootmarsum e.o.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.