image/svg+xml

Opgravingen op het kloosterrein door archeologen van het RAAP en de archeologischegroep Oldenzaal: beschoeiing van de voormalige gracht.

Opgravingen op het kloosterrein door archeologen van het RAAP en de archeologischegroep Oldenzaal: beschoeiing van de voormalige gracht.

Omschrijving:Door de herinrichting van de kloostertuin ontstond de mogelijkheid hier grondonderzoek te doen. Tijdens de opgravingen stuitte men op de paalresten van een boerderij en een waterput. De archeologische groepen uit Twente werken nauw samen. Hans Oude Rengerink (Ootmarsum) is regioarcheoloog en hoofd van de werkgroep Archeologie van de Heemkunde Ootmarsum. In de pas opgerichte archeologische werkgroep Ootmarsum zit nog te weinig kennis en ervaring. Met de metaaldetector vond men een oude munten.
Trefwoord specifiek: archeologie, archeologisch onderzoek kloosterterrein, rij palen van de beschoeiing aan de binnenzijde van de voormalige gracht, achtergrond profiel gracht, paalkuilen
Trefwoord:activiteit & wetenschappelijke
Periode:1/11/2010-30/11/2010
Datum onzeker:Ja
Uitgever:Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken
Opmerkingen:Zie Jaarboek 2012 van de Heemkunde Ootmarsum: 'Middeleeuwse erven aan de rand van Ootmarsum', door Hans Oude Rengerink.
Bestandstype:kl. foto - 10x15
Auteur:Ulrich Evert
Rechten:International Creative Commons: CC-BY-NC-ND Naamsvermelding-NietCommerciële-GeenAfgeleideWerken
Identifier:NL-OmsVHO11873A014
Bron:Fotoarchief Heemkunde Ootmarsum
Locaties:Ootmarsum, Oostwal
Collectie:Beeldbank Vereniging Heemkunde Ootmarsum e.o.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.