image/svg+xml

Leden van het bestuur van de stichting 75 jaar Vrijheid van Ootmarsum zijn aanwezig bij de onthulling van het straatnaambord waarmee dokter Wortelboer geëerd wordt.

Leden van het bestuur van de stichting 75 jaar Vrijheid van Ootmarsum zijn aanwezig bij de onthulling van het straatnaambord waarmee dokter Wortelboer geëerd wordt.

Omschrijving:Het 75-jarig bevrijdingsfeest zou landelijk en dus ook in Ootmarsum groots gevierd worden. Tal van activiteiten stonden op het programma en het organiserend comité had al veel werk verricht om er een prachtig gedenkwaardig feest van te maken. Helaas strooide de uitbraak van het coronavirus roet in het eten. In heel Nederland werden grote bijeenkomsten afgelast. In Ootmarsum bleef het bij de onthulling van een nieuw naambord voor de Wortelboerstraat. Er kwam een toevoeging onder de straatnaam om dokter Gerhard Wortelboer te eren. Hij heeft in de oorlogsjaren als verzetsstrijder heldhaftig verzet tegen de Duitsers gepleegd en veel mensenlevens gered. Zijn schoondochter Riky Wortelboer-van der Maas mocht samen met burgemeester John Joosten het nieuwe naambord onthullen. Eerst hield initiatiefnemer Fons Temmink een toespraak, daarna kwam burgemeester Joosten aan het woord. Ook de voorzitter van de stichting 75 jaar Vrijheid van Ootmarsum, Paul Sijtsma, sprak een woordje.
Trefwoord specifiek: onthulling straatnaambord Dokter Wortelboerstraat, l. Paul Sijtsma, r. Harrie van der Heiden
Trefwoord:gebeurtenis & culturele
Personen:Paul Sijtsma, Harrie van der Heiden
Datum:5/5/2020
Datum onzeker:Nee
Uitgever:Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken
Bestandstype:kl. foto - 10x15
Auteur:Spermon, Hanneke
Rechten:International Creative Commons: CC-BY-NC-ND Naamsvermelding-NietCommerciële-GeenAfgeleideWerken
Identifier:NL-OmsVHO17272G014
Bron:Fotoarchief Heemkunde Ootmarsum
Locaties:Ootmarsum, Dokter Wortelboerstraat
Collectie:Beeldbank Vereniging Heemkunde Ootmarsum e.o.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.