image/svg+xml

Leden van de stichting Natuur en Milieu en vrijwilligers helpen bij het handmatig hooien van het weiland aan het Appellaantje.

Leden van de stichting Natuur en Milieu en vrijwilligers helpen bij het handmatig hooien van het weiland aan het Appellaantje.

Omschrijving:De stichting Natuur, Milieu Ootmarsum beheert de flora en fauna in dit unieke weiland. Ze laten het weitje verschralen en daardoor ontstaat een natuurlijke vegetatie; er groeien nu reeds orchideeën. Vrijwilligers hooien 2x per jaar het weitje. Het beekdal is inmiddels een prachtig natuurgebied binnen de kom van Ootmarsum geworden. Het herstel en het onderhoud van het dal bij het Appellaantje was de basis van de totstandkoming van project : “Terug naar de bron”.
Trefwoord specifiek: hooien, weiland Appellaantje, vlnr Alwie Olde Hanter, Paul Eertman, met hoed John Hine, Bart Nagtegaal, Jos Heerink, Maarten of Rogier Timmer, Chris van Benthem
Trefwoord:activiteit & milieugebonden
Personen:Alwie Olde Hanter;Paul Eertman;John Hine;Bart Nagtegaal;Jos Heerink;Chris van Benthem
Periode:1/5/2009-31/5/2009
Datum onzeker:Nee
Uitgever:Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken
Opmerkingen:Zie Jaarboek 2011 van de Heemkunde Ootmarsum: 'Erosiedalen en bronsystemen op de flank van de stuwwal van Ootmarsum' door Maria Hunder.
Bestandstype:kl. foto - 10x15
Auteur:Henk Frons
Rechten:International Creative Commons: CC-BY-NC-ND Naamsvermelding-NietCommerciële-GeenAfgeleideWerken
Identifier:NL-OmsVHO11546A014
Bron:Fotoarchief Heemkunde Ootmarsum
Locaties:Ootmarsum, Appellaantje
Collectie:Beeldbank Vereniging Heemkunde Ootmarsum e.o.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.