image/svg+xml

Jongens en meisjes uit Ootmarsum oude volksdansen beoefenend in de folkloristische optocht 1936, na afloop op de feestweide.

Jongens en meisjes uit Ootmarsum oude volksdansen beoefenend in de folkloristische optocht 1936, na afloop op de feestweide.

Omschrijving:Op 13 juni 1936 vond er in Ootmarsum een grote paardenkeuring plaats met hieraan verbonden een folkloristische optocht met 23 groepen. Tal van de gebruiken werden gedemonstreerd. De Ootmarsumse Boerendansers traden die dag voor het eerst op o.l.v. meester ter Hofstéde. Er waren 23 groepen uit Ootmarsum en de buurtschappen Breklenkamp, Nutter, Klein Agelo, Groot Agelo, Oud-Ootmarsum, Postelhoek, Hezingen(Brunnikhoeshook). De groep dansers was groep 12 van de optocht:” Groep jongens en meisjes uit Ootmarsum, oude volksdansen beoefenend tijdens de opstelling van den optocht, op het marktplein voor het stadhuis. Behoudens wijzigingen zullen de volgende oude dansen uitgevoerd worden: Hendrieksken, Paula, Oonzen witkop is melk, Hakkenschots en Hola Hola Keetje”, aldus de heer Weustink in zijn beschrijving van de folkloristische optocht 13 juni 1936. Waarschijnlijk was op de volgende dag (14 juni) het concours hippique, waarbij de dansers weer optraden. Trefwoord specifiek: optocht, boerendansers, weide Aarnink “de Vink”, muzikant Heini Wilbers
Trefwoord:gebeurtenis & culturele
Personen:Heini Wilbers
Datum:13/6/1936
Datum onzeker:Nee
Uitgever:Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken
Bestandstype:zw/w foto - 10x15
Rechten:International Creative Commons: CC-BY-NC-ND Naamsvermelding-NietCommerciële-GeenAfgeleideWerken
Identifier:NL-OmsVHO04743G004
Bron:Fotoarchief Heemkunde Ootmarsum
Locaties:Ootmarsum, Oldenzaalsestraat
Collectie:Beeldbank Vereniging Heemkunde Ootmarsum e.o.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.