image/svg+xml

Jan ter Braak.

Jan ter Braak.

Omschrijving:Jan ter Braak was buschauffeur bij de TET. Hij woonde aan de Molenstraat vlakbij het busstation van de TET.
Bij zijn overlijden verscheen in Contact, het orgaan voor het personeel van de TET, het volgende in memoriam: IN MEMORIAM J. TER BRAAK
"Op zaterdagmorgen 22 maart heeft een indrukwekkend lange stoet van belangstellenden oud-chauffeur J. ter Braak naar zijn laatste rustplaats op het kleine kerkhof van Ootmarsum begeleid. Velen van de TET uit heel Twente waren daarbij, om afscheid te nemen van een medewerker en collega uit vroegere jaren. Maar nog veel meer anderen waren er, tal van mensen uit de streek waar de heer Ter Braak z'n werk heeft verricht. En dát vooral - zo dachten wij - kenmerkte de plaats die hij heeft gehad in de gemeenschap in een wijde omgeving. Van het begin der twintiger jaren tot eind 1963 was hij als een der grondleggers van het openbaar vervoer een begrip in zijn streek. Zeker, het groepje, buschauffeurs in het gebied van Ootmarsum werd geleidelijk groter, maar hij bleef de pionier, de nestor. .. Slechts weinigen zullen er zijn, die in Noord Oost Twente niet op enigerlei wijze van zijn diensten hebben geprofiteerd. En door de belangstelling bij zijn overlijden is de waardering voor hem en zijn levenswerk nog eens extra onderstreept. Wij hopen dat dit zijn vrouw en familie enigermate mag sterken bij het verlies dat zij hebben moeten lijden.
Toen hij enige jaren terug de actieve dienst bijzonder welgemoed verliet, kon hij op een welbestede tijd terugzien. In 1958, bij het 50-jarig bestaan van de TET, werd hem als uiting van waardering voor hem en zijn collega's een koninklijke onderscheiding toegekend. Aan al deze dingen terugdenkende is het duidelijk dat ook het bedrijf door het heengaan van deze markante persoonlijkheid een onmiskenbaar verlies heeft geleden. Wel niemand die met hem heeft samengewerkt zal de herinnering aan Jan ter Braak gemakkelijk vergeten. Moge hij rusten in vrede."
Trefwoord specifiek: Jan ter Braak (buschauffeur)
Trefwoord:persoon & man
Personen:Braak, Jan ter
Datum:1969
Datum onzeker:Nee
Uitgever:Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken
Bestandstype:zw/w foto - 5x7
Rechten:International Creative Commons: CC-BY-NC-ND Naamsvermelding-NietCommerciële-GeenAfgeleideWerken
Identifier:NL-OmsVHO17104P010
Bron:Fotoarchief Heemkunde Ootmarsum
Locaties:Ootmarsum
Collectie:Beeldbank Vereniging Heemkunde Ootmarsum e.o.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.