image/svg+xml

Toen geluk nog heel gewoon was

Toen geluk nog heel gewoon was

Omschrijving:Kleurendia: De offersteen of dingsteen bij de Witte- of Lambdertuskerk in Heemse. De grote zwerfkei was bijna onder het zand verdwenen en moest daarom worden uitgegraven en een beetje worden verplaatst.

V.l.n.r.: Louis Loor, Freek Huisjes, klompenmaker Gerrit Huisjes, Henk Dorman, Marius Loor, Hans Loor, Jan Dorgelo, kantonnier bij de provinciale waterstaat, en voor hem met het blauwe vestje staat Eg Huisjes. De man rechtsachter is klompenmaker Jan Huisjes. Voor hem staan twee meisjes. Mogelijk is Trijntje (Trix) Huisjes het linker meisje. Het rechter meisje is ons onbekend. Vervolgens zien we Gerrit Jan en Carin Loor. Rechts in de schaduw staat mogelijk Jan Dorman.

De gebroeders Jan en Freek Huisjes kwamen in 1948, samen met hun vader, van Gramsbergen naar Heemse om een klompenmakerij te beginnen. Hun werkplaats stond aan de zgn. 'Blikweg'. De gemeente kocht dat pand in 1964 om de flats op de Spaanskamp te kunnen realiseren. In datzelfde jaar verhuisden zij naar de Riet in Heemserveen.
Personen:Louis Alid Ellen Susan Loor (geb. 23 november 1951 Hardenberg)
Datum:1959
Datum onzeker:Nee
Opmerkingen:- Afgedrukt in onze publicatie 'Toen geluk nog heel gewoon was', deel 2, pag. 9.
- Afgedrukt in de publicatie 'Welgelegen, des schrijvers huize', pag. 9.
Auteur:Fotograaf: ds. Ernest John Loor (1915-1975), Heemse
Identifier:NL-HdbSHP-00325
GPS coördinaten:52.56955657774334, 6.601416549657931
Collectie:Beeldbank Stichting Historische Projecten

Locatie op kaart

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.