image/svg+xml

Panorama Station Almelo

Panorama Station Almelo

Omschrijving:Stationsplein. Panorama. Station Almelo. Stationsemplacement. Overzicht vanaf de toren van Station Almelo op het stationsemplacement, met het zicht op de achterkant van het station en de aangrenzende Parallelweg en de daar achtergelegen buurt Kerkelanden.

Woningen Parallelweg
Parallelweg. De huizen geheel links op de voorgrond tot aan het dwarsstraatje de Appelstraat en het huizenblok overdwars op de rechterhoek van deze straat zijn inmiddels (2017) alle afgebroken.

Flats Schaepmanlaan
Schaepmanlaan. De zes flats op de achtergrond staan aan de Schaepmanlaan, aan de achterkant grenzend aan de Aalderinkssingel. De flats zijn inmiddels afgebroken. Dat geldt tevens voor de vijf flats, rechts in het midden op de voorgrond, die hetzelfde lot hebben ondergaan.

Leger des Heils Bij Bosshardt
Troelstralaan. Links in het midden, in het lage pand met het grijze dak, staat de post van het Leger des Heils Bij Bosshardt aan de Troelstralaan 1. In 1958 was dit het voormalige wijkgebouw 't Kerkeland van de Hervormde Gemeente.

Slachthuis
Slachthuiskade. Het zwarte puntige gebouw rechts op de achtergrond, in het verlengde van de trein, is het gemeeentelijk slachthuis (abattoir) aan de Slachthuiskade. In 1970 werd dit bedrijf verkocht aan Drostimex.

Cebeco
Jollesweg. Het witte hoge gebouw, iets daar links van het slachthuis, is de Cebeco coöperatie aan de Jollesweg.
Trefwoord:Stationsemplacement;
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Parallelweg
Almelo, Schaepmanlaan
Almelo, Stationsemplacement
Almelo, Stationsplein
Almelo, Troelstralaan
Identifier:NL-AmlHA_950_03_050
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.