image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:H. ten Cate Hzn. & Co. nv
Fabriekscomplex Indië
Luchtfoto. Noorderkwartier. Haven Noordzijde. Vanaf het Noorderkwartier is op de voorgrond het zicht op het fabriekscomplex Indië van H. ten Cate Hzn. & Co. nv aan de Haven Noordzijde en aan de Sluiskade Noordzijde. Het kanaal rechts in beeld, dat naar het centrum loopt in de havenkom, is het Overijssels Kanaal, (Kanaal Almelo-De Haandrik) met een aftakking op de voorgrond naar links, waar het Kanaal Almelo-Nordhorn begint.

Wijk 10 Binnenstad
Luchtfoto. Binnenstad. Boven het kanaal Almelo-Nordhorn en links van het stationsemplacement, rechts in beeld naar boven, begint de binnenstad, met linksboven de toren van de Grote Kerk aan het Kerkplein 15. Middenboven is de watertoren aan de Reggestraat.

Station Almelo
Loopbrug
Stationsplein. Op het stationsemplacement van station Almelo is de passagiersloopbrug over het spoor naar het perron te zien.

H. ten Cate Hzn. & Co. nv
Fabriekscomplex Java
Egbert Gorterstraat. Links daarnaast staat het vierkante en lichtgetinte fabriekscomplex Java van H. Ten Cate Hzn & Co. nv aan Spoorstraat 3 (thans Egbert Gortersstraat 3), op de hoek van de Haven Zuidzijde.

H. ten Cate Hzn. & Co. nv
Fabriekscomplex Holland
Egbert Gorterstraat. Direct achter de pijp staat het nog veel smallere tweede fabriekscomplex Holland aan de Spoorstraat.

H. ten Cate Hzn. & Co. nv
Fabriekscomplex Tubantia
Egbert Gorterstraat. Aan de overkant van de Spoorstraat, op de hoek van de Haven Zuidzijde bevindt zich het derde fabriekscomplex Tubantia. Het voornoemde fabriekscomplex Indië aan de Haven Noordzijde was nummer vier.

Stoomspinnerij Twenthe
Smitstraat. Rechts, boven de Spoorstraat, staat de Stoomspinnerij Twenthe aan de Smitstraat.
Periode:1/1/1927-1/1/1928
Aantal: 1
Locaties:Stationsemplacement
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Reggestraat
Almelo, Sluiskade Noordzijde
Almelo, Sluiskade Zuidzijde
Almelo, Spoorstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_17_046
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.