MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Geschiedenis is een levend element in onze samenleving. Het bepaalt mede onze identiteit en biedt inspiratie voor de toekomst. Het Historisch Centrum Overijssel vindt het belangrijk dat de geschiedenis van Overijssel herkenbaar en toegankelijk is voor alle mensen, zowel in Overijssel als daarbuiten. Naast het HCO spelen historische verenigingen, archiefinstellingen en andere beheerders van mooie collecties in Overijssel een belangrijke rol in de zorg voor het behoud en de presentatie van het cultureel erfgoed van Overijssel.

Platform
Om al deze kennis en bronnen te bundelen en te delen is in 2008 het project MijnStadMijnDorp gestart. In 2010 is de website gelanceerd, sindsdien zijn verschillende professionele en niet-professionele instellingen betrokken bij de ontwikkeling van MijnStadMijnDorp. Doorontwikkeling vinden wij erg belangrijk en daarom is in het najaar van 2019 een nieuwe website gelanceerd.

Het platform MijnStadMijnDorp bestaat uit de website MijnStadMijnDorp, het collectiebeheersysteem OpenAtlantis (Deventit), het Historisch Tijdschrift Overijssel en het deelnemersnetwerk.

Organisaties maar ook particulieren met een interessante collectie, krijgen binnen MijnStadMijnDorp de mogelijkheid om hun digitale collecties te beheren in OpenAtlantis. Het gebruik van het collectiebeheerssysteem is voor non-professionele organisaties en particulieren gratis. Lees hier de gebruiksvoorwaarden.

Doe ook mee!
Iedereen kan meedoen. Of u nou namens een vereniging of instelling of als particulier mooie verhalen of beeldmateriaal heeft, schroom niet en plaats het op MijnStadMijnDorp. Met elkaar maken we MijnStadMijnDorp tot een succes!

We blijven het platform verder ontwikkelen en zoeken altijd naar verbeteringen. Alle partijen worden betrokken bij deze doorontwikkeling.

Meer informatie of aanvullende vragen? Neem gerust contact op via info@mijnstadmijndorp.nl!