MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Vooruitboeren verkozen tot Overijssels Boek van het Jaar 2016!

Nieuwsbericht

Vooruitboeren verkozen tot Overijssels Boek van het Jaar 2016!

10/5/2017

Vooruitboeren is verkozen tot Overijssels Boek van het Jaar 2016 in de categorie non-fictie! 

Het Overijssels Boek van het Jaar is een wedstrijd waarin het beste fictieboek en non-fictieboek van Overijssel wordt gekozen door een jury. Het doel van de verkiezing is om de inwoners van Overijssel kennis te laten maken met de prachtige Overijsselse boeken die er zijn. Zo kunnen zij het eigene en bijzondere ervaren van de cultuur en historie van Overijssel.

Uit 6 genomineerden voor de categorie non-fictie is het boek 'Vooruitboeren. Overijssel 1950-2000' verkozen tot de winnaar! De jury beoordeelde het boek als volgt: "De historici Ewout van der Horst en Martin van der Linde interviewden ruim 60 boeren en boerinnen (melkveehouders, kippen- en varkenshouders en tuin- en akkerbouwers), maar ook aanverwante beroepsgroepen als landbouwvoorlichters en dierenartsen. Zij geven daarmee de ‘stille revolutie’ in de agrarische sector in al zijn facetten een menselijk gezicht. Uiterst herkenbaar voor mensen, die het van nabij meemaakten. Maar – misschien nog wel belangrijker – een eye-opener voor de ‘buitenwacht’, behept met een even misplaatst als achterhaald romantisch beeld van een pastoraal platteland." Lees hier het hele juryrapport. 

Meer weten over het boek? Kijk dan hier

Trefwoorden:Overijssels Boek van het Jaar, Vooruitboeren
Personen:Ewout Van Der Horst, Martin Van Der Linde
Locatie:Overijssel