MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

'Van over de Iessel', digitaal tijdschrift in de Overijsselse streektaal

Verhaal

'Van over de Iessel', digitaal tijdschrift in de Overijsselse streektaal

Lees meer over het digitale tijdschrift 'Van over de Iessel', vol proza en poëzie in de Overijsselse streektaal.

Een tijdschrift dat alleen op internet verschijnt, was er nog niet in Overijssel. En het is ook echt een Overijssels tijdschrift, want alle teksten zijn in een Overijssels dialect. Het blad staat vol proza en poëzie in het Twents, Sallands, Noordwest-Overijssels of één van de locale varianten.

Een eigentijdse invulling
Waarom niet gewoon een blad publiceren? Redacteur Bert Wolbert zegt in de Twentsche Courant Tubantia: "het digitale tijdschrift geeft schrijvers in dialect een podium en biedt ze een grotere kans om gelezen te worden." Bovendien bestond er in Twente geen tijdschrift meer in papieren vorm, waarin dialectschrijvers konden publiceren. Het gat is nu opgevuld op een eigentijdse manier.

Initiatiefnemers
Van over de Iessel is een initiatief van de Schrieversbond Overiessel met ondersteuning van de Provincie Overijssel en de dialectconsulenten vanTwentseWelle en IJsselacademie.

Het tijdschrift ‘verschijnt’ vier keer per jaar. Wie zich (gratis) wil abonneren, het tijdschrift online wil lezen of zelf een bijdrage wil leveren kan daarvoor terecht op de website: www.vanoverdeiessel.nl


De aflevering van april staat klaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Transisalania

 

 

Trefwoorden:Van over de Iessel, Streektaal