MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Rapport: 'Volkscultuur in Overijssel'

Verhaal

Weergave en analyse van het onderzoek naar verschillende vormen van volkscultuur in Overijssel en hoe deze verdeeld zijn over de provincie.

Over de sector volks- en streekcultuur als geheel zijn op provinciaal niveau nog weinig gegevens beschikbaar. Om meer zicht te krijgen in het veld heeft Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) met steun van de Provincie Overijssel  een inventarisatie en analyse gemaakt van de organisaties, verenigingen en stichtingen die in de provincie actief zijn op het gebied van volks- en streekcultuur.

Het rapport
In het rapport wordt gekeken welke verschillende vormen van volkscultuur in Overijssel zijn te onderscheiden en hoe deze verdeeld zijn over de provincie. Conclusie is dat een groot aantal mensen, bewust of minder bewust, een bijdrage levert aan de Overijsselse volks- en streekcultuur. Het gaat om een meer dan duizend verenigingen, organisaties en stichtingen.


 

 

 

Trefwoorden:Volkscultuur, Streekcultuur, Overijssel, Onderzoek
2 annotaties

Annotaties

Geachte heer Van der Wal, Dank voor uw reactie. Helaas is het genoemde rapport niet meer online beschikbaar. We hebben de link verwijderd. Met vriendelijke groet, MijnStadMijnDorp
Algemeen door MSMD webredactie op 02 feb 2015 om 13:07:26

De link naar het rapport verwijst naar de verkeerde pagina.
Algemeen door van der Wal op 02 feb 2015 om 12:40:09

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.

Soort
Titel
Bericht
Bestand