MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Publicatie: 'Echt Overijssels?!'

Verhaal

Publicatie: 'Echt Overijssels?!'

Een selectie van 25 waardevolle, gemeentelijke tradities in Overijssel die nog steeds in ere worden gehouden.

Wat is nou echt Overijssels?
KCO is in de 25 gemeenten die onze provincie rijk is, op zoek gegaan naar de tradities die door de desbetreffende gemeente als meest waardevol worden ervaren en nog in ere worden gehouden. In Echt Overijssels?! is hiervan een selectie opgenomen. Hiermee geeft de publicatie een representatief beeld van wat er op dit gebied in Overijssel leeft.
 

Markante gebruiken
Door middel van interviews en historische achtergrondinformatie worden vele markante gebruiken voor het voetlicht gebracht, van de Pinksterbruidjes in Borne tot het Eiertikken in Ommen. “Een feest van herkenning, waarmee het bijzondere van Overijssel zichtbaar wordt gemaakt”, aldus Dick Buursink, Gedeputeerde Cultuur Provincie Overijssel, in het voorwoord. Echt Overijssels?! is het tweede deel in een reeks over provinciale tradities die wordt uitgebracht in samenwerking met het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE).

De publicatie
Echt Overijssels?! geeft de 25 meest waardevolle gemeentelijke tradities uit Overijssel weer. De uitgave is tot stand gekomen met hulp van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en met financiële steun van de Provincie Overijssel. Het boekje is vanaf april 2010 voor € 7,50 te bestellen bij KCO en eveneens te koop bij alle boekhandels in Overijssel.

Bron: StreekcultuurOverijssel

Trefwoorden:Volkscultuur, Publicatie, Overijssel