MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Stork verenigingsgebouw - Hengelo

Verhaal

Stork verenigingsgebouw - Hengelo

In het Verenigingsgebouw van Stork in Hengelo zijn al vele jaren dansavonden. Nog in de nozemtijd in juni 1963 vindt het eerste popfestival plaats in het Verenigingsgebouw.

Er zullen meer dan 5 bandjes optreden. Naast genoemde in de krant waren The Valliants er ook. De entreeprijs is f 2,50. De eerste band die speelt is de Hengelose band The Firestones. De rock ’n roll groep René and the Alligators komt er direct na. Zij zullen het zangeresje Wanda ( de Fretes), bekend van het nummer The Locomotion, daarna ook begeleiden. René and the Alligators spelen dermate hard en wild dat na 2 nummers bij het nummer Guitar Boogie de pleuris uitbreekt. De nozems breken de hele tent af, stoelen en krukken vliegen door de lucht en er hangen jongelui aan de kroonluchters. De rebellie ten top.  Het zangeresje Wanda zit verslagen te huilen achter het podium. De muziekshow en het dansen na afloop zijn voorbij. Het is het eerste en tevens het laatste festival dat in het Verenigingsgebouw gehouden is.

Advertentie popfestival stork verenigingsgebouw


Verantwoording
Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een interview door Pel Kotkamp met Hans Kotkamp, één van de bezoekers 58 jaar geleden. Hij was niet betrokken bij de gewelddadigheden!

Verbeteringen en aanvullingen zijn welkom.   Mail naar info@poparchieftwente.nl

Terug naar_2_kl.jpg

Auteur:Pel Kotkamp (Poparchief Twente)