image/svg+xml

Derek de Lint – Jonge AKI-student ontpopt zich als deejay bij Apollo11

Verhaal

Derek de Lint – Jonge AKI-student ontpopt zich als deejay bij Apollo11

Plaatje bij verhaal: NL-EsOKToldfo00059.jpg

Eind jaren ’70 woonde in de Oldenzaalse Waagstraat, op nr. 10 tussen de Apollo 11 en Café Riek, een jonge AKI-student die zich op de woensdagavonden ontpopte als deejay. De man in kwestie is Derek de Lint, inmiddels wereldwijd bekend als filmacteur. Rie Liedenbaum van Apollo 11 herinnert zich deze lange en sympathieke Hagenees nog heel goed. Dat geldt ook voor de Oldenzaalse entertainer Jan Mulder, die in die Apollo-tijd goed met bevriend raakte met De Lint.

Derek de Lint, keurig in het pak, poseert als een echte dandy bij
de gehuurde oude Rolls Royce, de trouwauto van Jan Mulder.
  Die vriendschap leidde er zelfs toe dat Derek de Lint (63) als grafisch kun­stenaar in opleiding de uitnodiging maakte voor Jans bruiloft. Het werd een bijzondere poster in zwart-wit die Jan en zijn bruid Greetje in een koker ver­stuurden. Mulder: ‘Hij zag er in die jaren een beetje uit als de Franse zanger Ju­lien Clerc met zijn lange, krullende ha­ren. We huurden een oude Rolls Royce. De eerste keer dat ik hem terugzag als acteur was in een reclamespotje voor Samson-tabak. Hij deed veel mee aan tv-spelletjes, waarschijnlijk om zijn be­kendheid te vergroten.’ Derek de Lint brak internationaal door met zijn rol in de Oscar-winnende speelfilm De Aan­slag, naar een boek van Harry Mulisch. Verder speelde hij onder meer in Kort Amerikaans, Poltergeist, The Unbeara­ble Lightness of Being, Zwartboek en Stealing Heaven. Van televisie kennen liefhebbers van Gooische Vrouwen hem als dr. Rossi en ook speelde De Lint in series als Silent Witness en Bloedver­wanten.
Niet alleen nationale en internationale muzikale topacts deden in de hoogtijdagen de Trio Club
aan, maar ook een
tv-persoonlijkheid als Willem Ruis met zijn rondtrekkende ‘circus’.


Fotomateriaal:
 Beschikbaar gesteld door de gemeente Oldenzaal en diverse privé collecties.

In het boek “Een verdraaid mooi tijd” wordt de opkomst en neergang van Oldenzaal als discostad beschreven. Het boek is te koop bij de (regionale) boekhandel.

Naar Inhoudsopgave


Auteur:Ben Siemerink en Harry Jutten
Trefwoorden:Uitgaan in Oldenzaal, Popmuziek Oldenzaal, Popmuziek Twente, Popmuziek, Oldenzaal, Apollo 11, Café Riek
Personen:Derek de Lint, Rie Liedenbaum, Jan Mulder

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.