image/svg+xml

Biografie - The Indeeds - Enschede

Verhaal

Biografie - The Indeeds - Enschede

Plaatje bij verhaal: NL-EsOKTensfo00365.jpg

Halverwege de zestiger jaren zochten Henny Schiphauwer en Jan le Loux een drummer om samen een bandje te beginnen. Op een zaterdagmiddag werd er een afspraak gepland met een zekere Herman Cousijnsen die was voorgesteld via een vriend. De eerste indruk was al direct goed want de haarlengte van Herman had al het niveau van de lengte van groepen als Q65 en Outsiders.

De Indeeds was een feit. Met allerlei hulpmiddelen werd hard aan het imago gewerkt. Broeken en overhemden werden ingenaaid en stickers en foto´s driftig verspreid.


Het eerste optreden van The Indeeds vond plaats op 04 Maart 1967. Daarvoor werd er flink gereperteerd in de slaapkamer aan de Minkmaatstraat. Inmiddels was Anne Nijboer en iets later Hans Trentelman van de partij. Het repertoire bestond uit nummers van Them, John Mayall , Cuby, Q65 en Outsiders.
Zelfs een heuse Manager ontbrak niet. Eerst Jan v.d. Wetering en later, een Duitser, genaamd Günter Dieker.

Hoogtepunten zijn een eerste prijs op een talentenjacht ten behoeve van 100-jaar Metaalstad te Hengelo. Een optreden in Vierhouten (Gld), op een van de grootste campings indertijd, mag tevens als een bijzondere ervaring worden beschouwd. De muzikale kunsten vertonen voor een westers publiek is toch weer wat anders dan spelen in het clubhuiscircuit in Enschede.

Bron: website Stichting Textielbeat

 
The Indeeds tijdens 100 jaar metaalstad.

 

Bandleden door de jaren heen.

 

Note redactie: Onder de naam Indeeds neemt de band vanaf 1983, in wisselende bezetting, deel aan verschillende reünies en muziek evenementen. Frontman en ‘gezicht’ van de band Henny Schiphauwer maakt vanaf 2017 geen deel meer uit van de bezetting.


Verbeteringen en aanvullingen zijn welkom.   Mail naar info@poparchieftwente.nl 

Auteur:Addy Rietman (Poparchief Twente)
Trefwoorden:Enschede, Popmuziek, Popmuziek Twente, Popmuziek Enschede

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.