image/svg+xml

Black Corner Club - Hengelo

Verhaal

Black Corner Club - Hengelo

Plaatje bij verhaal: HeaderBCC.jpg

In het artikel over de Bornse Cripple Creek Club – zie poparchief- staat ook een stukje tekst over de Bornse Black Corner Club. De club, opgericht door Frans Nijkamp en Jan Pol, bestaat slechts een paar maanden in 1965.

Toch zet Jan Pol, samen met Jos Nijhof en Gerard Vollenbroek de club door, maar niet in Borne maar in Hengelo waar ze per 1 januari 1966 een overeenkomst aangaan met café restaurant Het Wapen van Hengelo aan de Deldenerstraat. Het wordt een besloten club, bezoekers hebben een lidmaatschapskaart nodig.

De beneden zaal wordt gehuurd voor 25 gulden. Er is disco met beelden op groot scherm. Eén van de eerste bands die er optreden is de Hengelose band Les Relâques op 15 januari 1966. Entree 49 cent (onder de 50 cent entree hoef je geen belasting te betalen)

 

Er zijn geen financiële middelen en met 49 cent wordt dat niet beter. Met volgende bands wordt afgesproken dat ze 10% van de recette krijgen. De volgende band in de club trekt 20 man publiek met een entreeprijs van 1 gulden 50 . Volgens afspraak gaat de band dus met 3 gulden naar huis. De organisatie krijgt te maken met woedende ouders die het geen stijl vinden om zo’n afspraak te maken. Om meer publiek te trekken laat de leiding posters drukken die aan lantaarnpalen worden bevestigd. Er wordt direct gebeld door de politie dat ze de posters weer moeten verwijderen. In 1966 heerst er in India een grote hongersnood. De club organiseert pro-deo een groot carnavalsfeest waarvan de opbrengst naar hongerig India gaat. Hoeveel het oplevert is niet meer bekend.  

 

 

Het publiek wordt wekelijks minder vanwege grote concurrentie van de Trio Club, Rootie Tootie en van de Easy-Beat Club. In maart besluit het bestuur om daarom te stoppen met beatmuziek en over te gaan op dixieland. Ook dat levert geen extra publiek op. Er is niet tegen de grote clubs op te boxen en na een paar maand stopt de club.


Verantwoording:
Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een gesprek met Jan Pol, door Pel Kotkamp.

Verbeteringen en aanvullingen zijn welkom.   Mail naar info@poparchieftwente.nl

Auteur:Pel Kotkamp (Poparchief Twente)
Trefwoorden:Hengelo, Popmuziek, Popmuziek Twente, Popmuziek Hengelo
Personen:Jos Nijhof, Gerard Vollenbroek

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.