image/svg+xml

Biografie - The Sound Set - Vroomshoop

Verhaal

Biografie - The Sound Set - Vroomshoop

Plaatje bij verhaal: NL-EsOKTvrofo00016.jpg

De Sound Set is ontstaan, zoals zo vaak bij bandjes, vanuit een schoolfuif. Deze fuif was bij zaal Harwich in Den Ham en daar werden de eerste contacten gelegd door de zussen Henny en Ricky Lubbers (zang), Henk Hovius (gitaar), Gerard Bernds (drums) en Gerrit Ekkelenkamp (basgitaar). We hadden succes en besloten vervolg te geven aan dit eerste optreden. Repetities volgden maar het repertoire van beide zussen was niet helemaal wat de rest graag wilde spelen. Tijdens mijn keuring voor de militaire dienst ontmoette ik Allard Podde, eveneens uit Den Ham en ook hij rommelde wat in de muziek. Zijn muzieksmaak lag meer in onze lijn en hij nam dan ook snel de plaats in van onze zangeressen. Het repertoire werd meteen een stuk steviger met nummers van The Scorpions, The Stones, Beatles e.d..

In eerste instantie noemden we onze band “The Golden Sounds en ons eerste optreden was op Koninginnedag 1965 in Bergentheim bij café Klok. Daar kwamen wij ook in contact met Egbert (Eggie) Leemhuis, een ras muzikant met een geweldige stem die heel goed de nummers van o.a. The Shadows, The Spotnicks en Ventures kon zingen. Zijn stem leende zich ook goed voor de wat langzamere en rustige nummers van o.a. Crispian St.Peters, Bee Gees, Simon & Garfunkel e.d.. Ons repertoire werd hierdoor wel wat softer maar ook zeker gevarieerder. Eggie had bovendien een mooie countrystem waardoor wij een aantal keren met Ben Steneker hebben opgetreden. Als zangeres en gitariste speelde Anneke Meier uit Vroomshoop ook een tijd mee totdat ze in 1968 met onze gitarist Henk Hovius trouwde. Als vervanger kwam Egbert Reinders over van de bekende Almelose band The Spurs. Zijn stem leende zich goed voor Engelse nummers zoals bijvoorbeeld van The Kinks, Status Quo e.d.. Ook veranderden wij de naam van onze band in “The Sound Set

The Sound Set
Eind 1969 verhuisde Henk Hovius naar Brabant en kwam Loek Goede uit Ommen onze band versterken. Als sologitarist en zanger met weer een heel ander stemgeluid waardoor onze muziekkeuze opnieuw een nieuwe dimensie kreeg. Mede omdat Loek zijn vriend Henk Heyink al snel meenam als trompettist en saxofonist. Samen met onze benjamin Jan Dekkers op trompet kregen wij hierdoor weer vele mogelijkheden voor nieuwe muziekstijlen van o.a.  Moody Blues, Amen Corner en diverse soulnummers.

In 1970 verliet Egbert Reinders de band en hadden wij een goede vervanger gevonden in Kees Huigen uit Den Ham. In deze bezetting speelden wij een aantal keren in Duitsland met voor ons nog steeds als hoogtepunt het “Schutzenfest” in Syke bij Bremen; een optreden waar wij het nog vaak over hebben. De opkomst van de disco, zalen en jeugdclubs die overgingen op DJ’s (lekker gemakkelijk en goedkoop) deed ons besluiten om er in 1973 mee te stoppen.

Maar het bloed kruipt …. En zo besloten wij om in 1985 een reünie te organiseren in samenwerking met Club 13 bij zaal Koebrugge in Vriezenveen. Deze reünie werd zo’n succes dat wij sindsdien, tot op heden nog een aantal keren per jaar optreden, weliswaar vanwege verhuizingen en het overlijden van Eggie Leemhuis, in een andere samenstelling.

De huidige bandleden zijn: van het eerste uur Egbert Reinders zang, gitaar en Gerrit Ekkelenkamp, basgitaar. Daarnaast inmiddels ook al jaren bij de band Martin Staman sologitaar, Henk Jaspers drums, Hans Strijker keyboard, Roelof Schreur en Lara Staman saxofoon, Pieter Ekkel trombone en Marijke de Haan zang.

Bandleden The Sound Set door de jaren heen.

 


Verbeteringen en aanvullingen zijn welkom.   Mail naar info@poparchieftwente.nl

 

Auteur:Gerrit Ekkelenkamp
Trefwoorden:Vroomshoop, Popmuziek Vroomshoop, Popmuziek Twente, Popmuziek
Periode:1/4/1968-1/4/1973

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.