MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Biografie - The Silver Wings - Weerselo

Verhaal

Gerard Wigger uit Saasveld liep vroeger met het idee om met een bandje te beginnen. In zijn vriendengroep waren enkele jongens die mee wilden doen t.w. Harrie Bruns, Gerrit Wegman en Johan Paus. Deze bezetting werd al gauw veranderd. Johan Paus en Gerrit Wegman verlieten de groep en Ben Senger en Gerrit Boomkamp kwamen ervoor in de plaats.

Gerard Wigger en Ben Senger werkten in die periode in een garagebedrijf als monteur in Hengelo. Gerard speelde gitaar in Ben accordeon. Door samen zingen tijdens het werk en praten over muziek zijn ze bij Gerard Wigger bij elkaar gekomen om met de muziek verder te gaan door liedjes te zingen en te begeleiden met gitaar en accordeon. Hieruit zijn de repetities ontstaan. Eerst bij de ouders van Harrie Bruns op de deel en later bij F.H. Loohuis in de werkplaats. Ben Senger ging van accordeon over op orgel (Philicorda) en later elektronisch orgel. (Farfisa)

Samenstelling was toen:
Gerrit Boomkamp – Drums/zang.
Harrie Bruns - Bas gitaar
Garard Wigger – Gitaar/zang
Ben Senger – Accordeon-Orgel/zang

De band werd al snel uitgebreid met Zanger/Saxofonist Bennie Oude Mulders.

Het eerste optreden was een 25-jarige bruiloft van dhr. en mevr. Bults uit Weerselo (schoonouders van de broer van Ben Senger) bij café Everlo, ook in Weerselo op 3 januari 1966. De eerste dansavonden begonnen bij Annink in Bornerbroek (Eef). Een groot succes met volle zalen! Met als gevolg dat wij toen ook bruiloften gingen spelen, overdag met Garard Wigger en Ben Senger. Deze waren toen bij Annink en later ook bij Dreijerink in Enter. Assink in Hengevelde was een bekende locatie voor bruiloften en partijen. Als daar een bruidspaar kwam voor een afspraak en ze wisten niet welke band ze wilden hebben dan schakelde de eigenaar ons in. We hebben daar diverse bruiloften gepeeld waar wij de bijnaam kregen van “Tonic Boys”, omdat we veel tonic dronken. De obers wisten dat zodat we bij aanvang ’s avonds al een kratje tonic op het podium hadden staan.

Gerrit Boomkamp, de drummer, is op 16 maart 1968 helaas door een bromfietsongeluk overleden en werd toen door Gerard Lobker vervangen. Na enkele jaren, in 1970 verliet Gerard Wigger The Silver Wings en vanaf die tijd gingen ze verder met gitarist/zanger Jan Pot. Dit was voor de band een hele verbetering wat de muzikale prestaties van de band ten goede kwam.


Ben Senger ging op de dagbruiloften, die hij eerst samen met Gerard Wigger verzorgde, daarna verder met Jos Hilgenberg, drummer van de Wicone’s.

Na Annink in Bornerbroek speelden ze bij Kottink in Geesteren, één keer in de maand op zaterdag bij Dika van’n Kruusweg in Markelo (1000 mensen) en Van Olffen in Weerselo. Verder diverse (tent)-feesten, carnaval, kermissen etc. De band is april 1971 opgeheven omdat sommige personen ander invullingen hadden voor de toekomst.

Drummer Gerard Löbker ging daarna spelen bij een 3mans formatie uit Bornerbroek. Gitarist/zanger Jan Pot is overgegaan naar de Little Stars een band uit Langeveen. Harrie Bruns, Bennie Oude Mulders en Ben Senger zijn toen definitief gestopt.


Verantwoording
Auteur is Ben Senger, voormalig bandlid van 'The Silver Wings'

Verbeteringen en aanvullingen zijn welkom.   Mail naar info@poparchieftwente.nl
 

Auteur:Ben Senger
Trefwoorden:Popmuziek Weerselo, Popmuziek Twente, Popmuziek
Personen:Gerard Wigger, Harrie Bruns, Ben Senger, Gerrit Boomkamp, Bennie Oude Mulders, Gerard Lobker, Jan Pot
Locatie:Weerselo
4 annotaties

Annotaties

Wat een mooie herinneringen aan een hele mooie tijd! De foto’s spreken voor zich en The Silver Wings waren bekend in de hele regio. Komt er nog een reunie-optreden ? Heel mooi dat het Poparchief Twente deze gegevens archiveert en voor iedereen toegankelijk maakt. Super !
Algemeen door Gerard Flinkers op 21 nov 2017 om 16:22:06

Ziet er goed uit. Poparchief Twente, bedankt.
Algemeen door Ben Senger op 21 nov 2017 om 13:18:24

Gerard, jij ook bedankt voor de leuke reactie. Ik denk ook nog vaak terug aan die mooie tijd.
Algemeen door Ben Senger op 17 jan 2019 om 12:49:46

Vanmorgen luisterde ik naar de radio waar liedjes uit de jaren 60 en 70 ten gehore werden gebracht en toen schoot mij opeens The Silver Wings in de gedachten. De allereerste keer dat ik ging dansen en waar een band speelde was bij café Annink in Bornerbroek en dat was op muziek gespeeld door The Silver Wings.Later ook naar café Kottink, van Olffen in Weerselo, Dreierink in Enter en natuurlijk Dika van de Kruusweg geweest.Prachtige tijd was dat. Ik denk er met veel plezier aan terug. Bedankt voor de mooie tijd die jullie ons (met mijn toenmalige kameraden) hebben gebracht. Hartelijke groeten aan alle bandleden. Gerard (bijnaam Gies) Hermsen oet Wierden.
Algemeen door Gérard Hermsen op 20 dec 2018 om 12:08:16

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.

Soort
Titel
Bericht
Bestand