MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Biografie - The Sensation Rockets - Holten

Verhaal

Biografie - The Sensation Rockets - Holten

Begin 1961, tijdens de jaarlijkse revue van de Openbare ULO-school te Holten, werd een muziekgroepje gevormd door een aantal klasgenoten. Wij noemden ons The Silver Stars. Dit groeide langzamerhand uit in het ontstaan van The Sensation Rockets. Waren het eerst een aantal klasgenoten, geleidelijk aan kwamen anderen (die meestal wat ouder waren; wij waren jongens van ongeveer 16 jaar) bij die uiteindelijk de regie in handen namen.

Zo bestond de band uit Frits Oosterkamp (drummer), Jan Sluiter (basgitaar), Tonnie Brands (slaggitaar), Herman Gazan (sologitaar) en Henk Broekmaat (zanger). In het begin van het bestaan van de band werd er hoofdzakelijk opgetreden op teenagershows en schoolfeesten. Geleidelijk aan (toen de jongsten de horeca- gerechtigde leeftijd hadden bereikt), werd er meer en meer opgetreden bij zomerfeesten en in dancings. De geluidsinstallatie bestaande uit Vox versterkers, Echolette echoapp , Sennheiser microfoons werd steevast gekocht bij Fa. Huigens in Hengelo. Wij hadden een eigen oefenruimte bij een van de bandleden thuis. Een van de eerste grote optredens was in Dalfsen waar de DAMOVO-feesten werden gehouden. In de line-up o.a. Trea Dobs (begeleid door Harrie van Hooff op piano), Willeke Alberti (werd door pa Willie begeleid), de Hartung Sounds (Indo band uit Coevorden). Enorme belevenis. Ook werd er opgetreden bij KRO’s Camping show van Theo Stokkink. Huisband waren de Torrero’s. Bij  VARA’s Talentenjacht voor Oost Nederland brachten we het tot de finale, die werd gehouden in Dancing Modern in Enschede. In Markelo in openluchttheater De Kosterskoele traden we op met Peter en de Rockets, Tee Set, Johnny Lion and the Jumping Jewels. Door het slechte weer werd het evenement verplaatst naar zaal Hargeerds in Markelo. Leuk om te vertellen is dat bassist Joop Oonk van de J.J. door zijn wilde manier van bewegen door het toneel zakte. Hij kroop eruit en speelde door: The Irish Washer woman. Bij optredens in Dronten (1 x per 2 maand) werden we vergezeld door een bus vol fans die zich hulden in witte coltruien. Ook gingen we internationaal (10 km buiten onze landsgrens) nl. naar Nordhorn, waar we optraden in Dancing Zum Bogen in de Bogenstrasse. Anderhalf jaar lang traden we daar iedere zondag op. Onze voorgangers waren The White Rockets, de latere Buffoons. Een van de fans hield een soort van dagboek bij van TSR. Zij verraste ons na het 500ste optreden met een diner bij Hotel Holterman. Met hulp van sponsoren, hoe modern. Een vast adres was Hotel Kobes in Goor, waar we een paar jaar op de zondag avond hebben gespeeld. Op een paar songs na werden er covers gespeeld: Rolling Stones, Beatles, Kinks, Troggs, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis. In de loop van de tijd vonden enkele wisselingen plaats. Herman Gazan (sologitaar) hield het voor gezien en Henk Broekmaat stopte voor ongeveer een jaar. Vervangers waren Herman Oolbekking (sologitaar) en Frits Dollekamp (zang, keyboard). In 1967 was het einde verhaal. De centjes werden verdeeld en ieder ging zijns weegs.

Er staan 2 nummers op een verzamel LP van DIWA Records: Double Dee Rock.

Zoals ondertussen een trend is geworden hebben wij in 1981 twee reunie-avonden georganiseerd. Twee keer barstensvol. Restaurant De Poppe tussen Holten en Markelo gelegen was tot twee keer toe afgeladen vol. Een weerzien met veel oude bekenden.

Verantwoording
Auteur is Henk Broekmaat, voormalig bandlid van The Sensation Rockets.

Auteur:Henk Broekmaat
Trefwoorden:Popmuziek Holten, Popmuziek Twente, Popmuziek, Holten
Personen:Henk Broekmaat, Herman Gazan, Tonny Brands, Frits Oosterkamp, Johan Sluiter, Frits Dollekamp, Herman Oolbekkink