image/svg+xml

Biografie - The Black Ventures - Hengelo

Verhaal

Biografie - The Black Ventures - Hengelo

Plaatje bij verhaal: NL-EsOKThenfo00294.jpg

Begin 1964 zijn Peter van Garling en Evert Haccau, uit de Sterrenbuurt in Hengelo, geobsedeerd door de muziek van de Amerikaanse instrumentale band The Ventures. Donny Belvroy, die ook al eerder speelde in The Rubies en The Tornado Strings, vindt deze muziek ook fantastisch en  samen worden Ventures nummers gecoverd. Het is dan ook niet moeilijk een naam voor het bandje te verzinnen. Het wordt The Black Ventures. In eerste instantie speelt deze band puur instrumentale nummers van The Ventures. Bennie Lapré wordt de drummer.  
Evert Haccau, Donny Belvroy,
Bennie Lampré, Peter van Garling.

Maar al gauw komen er Country & Western nummers op het programma. Dan heeft de groep een zanger nodig en dat wordt Rudi Robben. The Black Ventures bestaan dan uit; Donny Belvroy – basgitaar- , Evert Haccau (bijnaam Iep) – begeleiding en sologitaar- , Peter van Garling (bijnaam Pipi) – sologitaar - , Bennie Lapré – drums -  en zanger Rudi Robben.

Black Ventures - chauffeur, chauffeur, Bennie Lampré, Evert Haccau,
Peter v Garling, Rudi Robben, Donny Belvroy, Johnny Malas tech.
  Jack Foss en Henk Nijs worden hun managers. In 1965/66 starten er erg veel Hollandse beatbandjes. Instrumentale en country muziek is dan uit de tijd. Beatles en Rolling Stones zijn populair en ook The Black Ventures gaan over op die muziek. Omdat Jack Foss en Henk Nijs een groot netwerk hebben over de grens gaat de band voornamelijk spelen in Duitsland en zijn daar populair en daar wordt in tegenstelling tot Nederland nog redelijk betaald voor een optreden. Het spelen in Duitsland geeft wel een probleem. Bennie Lampré is te jong om daar te mogen spelen. 

Er wordt met 2 auto’s naar Duitsland gereden. Een 8 persoons Volkswagenbus die wordt gehuurd van Autoverhuur Kruidhof aan de Troelstrastraat en met de Vauxhall van Rijk Schroef, een Indo, die fan is van de band en veel met hen meegaat. Bennie heeft geen paspoort en moet bij de grens in de bus wegduiken tussen de instrumenten zodat de douane hem niet ziet. Ook tijdens de optredens kunnen er problemen komen als de Polizei in de zaal komt controleren. Bennie duikt dan meteen weg tussen het publiek en Donny neemt de drums over en Haccau de baspartij. Ze spelen gewoon door en als de Polizei weer weg is, neemt een ieder zijn plaats weer in.

Black Ventures -  Peter van Garling, onbekend, Evert Haccau, Hans de Vries,
Donny Belvroy, Rudi Robben Speeltuin Hengelo.

 

In 1967 moet Don Belvroy in militaire dienst. Daardoor wordt er nauwelijks nog opgetreden. Direct na de diensttijd in 1969 trouwt Don en verkoopt hij zijn muziekspullen.

Bandleden door de jaren heen.


Ga voor vervolg naar Dance On.



Verantwoording
Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een interview met Don Belvroy en Max Simon , door Pel Kotkamp.

Verbeteringen en aanvullingen zijn welkom.   Mail naar info@poparchieftwente.nl

Auteur:Pel Kotkamp (Poparchief Twente)
Trefwoorden:Hengelo, Popmuziek, Popmuziek Twente, Popmuziek Hengelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.