MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Biografie - The Black Devils - Enschede

Verhaal

Van huis uit is de band The Black Devils eigenlijk een Duitse band met, op één na, allemaal Duitse muzikanten. Die ene muzikant is de Nederlander Max Gout. Max is de zanger van de band. De band speelt regelmatig in Enschede. Als ze op een dag, eerste helft 1966, bij cafe Engels in de Laaresstraat spelen, wordt Benni van der Meer gepolst of hij geen interesse heeft om bij de band te komen spelen. Benni is drummer en zit net zonder band. Max krijgt onenigheid in de band waardoor de Duitse muzikanten de band vaarwelzeggen. Benni kan toetreden evenals Jos en Theo de Vries. Met de komst van Frans Kuiper is de band weer compleet. De band blijft optredens verzorgen bij Cafe Engels, waar ook regelmatig wordt gerepeteerd. De band is echter vooral actief buiten Enschede. Eerste helft 1967 vertrekt Frans Kuiper naar de band HUN. Ipo Oosterhuis komt van HUN naar The Black Devils. Begin 1968 houdt de band op te bestaan.


Verantwoording: 
Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een interview, met benni van der Meer (voormalig bandlid van The Black Devils), door Jan Talman.

Foto's: o.a. Herman Mulstege

Auteur:Jan Talman (Poparchief Twente)
Trefwoorden:Popmuziek Enschede, Popmuziek Twente, Popmuziek, Enschede
Personen:Max Gout, Benni Van Der Meer, Theo De Vries, Jos De Vries, Ipo Oosterhuis, Frans Kuijper