MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Biografie - Strange Fruit - Enschede

Verhaal

Strange Fruit werd opgericht in 1968 uit de restanten van de Enschedese bands Highway '61 en the Indeeds. De eerste bezetting bestond uit Hennie Schiphouwer (zang), Herman Cousijnsen (drums), Hans Trentelman (orgel) van the Indeeds en Gerrit Trip (gitaar) en Edo de Vries (bas) van Highway'61.


Begin 1969 verliet Hennie Schiphouwer Strange Fruit alweer en werd Edo de Vries vervangen door Rudy Woudstra. Vanaf dit moment nam Gerrit Trip ook de zang voor zijn rekening. Boekeloër Jan van Beek deed de boekingen.

Ze speelden hun blues en rhythm & blues in Twente en de Achterhoek en zoals het een Twentse band betaamt werd er natuurlijk ook in Duitsland opgetreden. Eind 1969 ging de band alweer ter ziele. Grammofoonplaten werden niet gemaakt.


Het Poparchief Twente zou graag wat meer informatie ontvangen over deze band.    info@poparchieftwente.nl

Trefwoorden:Popmuziek Enschede, Popmuziek Twente, Popmuziek, Enschede
Personen:Herman Cousijnsen, Hans Trentelman, Gerrit Trip, Henny Schiphauwer, Edo De Vries, Rudi Woudstra
1 annotatie

Annotaties

Bevriend met Herman Cousijnzen in die tijd, ben k ooit eens met Strange Fruit mee geweest op een zondag naar een optreden in een clubhuis in Nordhorn. k Herinner me zomer 1970 . De formatie bestond toen uit Herman Cousijnzen drums, Rudi Woudstra basgitaar en Gerrit Trip solo-gitaar en zang.Het was een geweldig goed optreden qua samenspel en individuele solo`s van drums, basgitaar en sologitaar. De 1e Twentse zogenaamde "Supergroep" in die tijd. Een herinnering, die me altijd bijblijft...
Algemeen door Herman Hanauer op 08 sep 2019 om 14:21:53

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.

Soort
Titel
Bericht
Bestand