MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Biografie - Ssensual2 - Almelo

Verhaal

Oprichter van Ssensual2 Jan Slot plaatste in 2006 een advertentie waarop o.a. Piet Kleine reageerde en zijn zo als duo begonnen. Met nagenoeg dezelfde leeftijd en voorkeur klikte het muzikale samenspel al gauw.

Na een leuke playlist te hebben opgebouwd werd de knop doorgehakt om iets meer “stuwing” in de muziek te krijgen en schoof Jan’s neef Hans Slot aan om de bas ter hand te nemen. Een aardige bijkomstigheid was dat zijn zoon Maurice (student slagwerk aan het Enschedese conservatorium), het ook wel zag zitten om de ritmische begeleiding voor zijn rekening te nemen met cajon, conga’s en drums. In maar 2009 kwam Ton Kemperink in beeld nadat hij een optreden van Ssensual2 had bijgewoond. Het repertoire alsook de muzikale kwaliteiten van de band spraken hem aan. Niet veel later werd er gezamelijk gerepeteerd en bleek al gauw dat Ton de uiteindelijke schakel was die Ssensual2 precies compleet kon maken. Ssensual2 ging van duo naar vijf enthousiaste bandleden waarbij de bandnaam Ssensual2 onveranderd werd aangehouden.

Na een aantal jaren samen te hebben gespeeld ging het met de gezondheid van bassist Hans niet goed waarbij uiteindelijk in goed overleg met elkaar is gekozen voor een andere bassist; Andre de Leeuw volgende hem op. In diezelfde periode moest ook Maurice Ssensual2 verlaten omdat zijn conservatorium studie werd voortgezet in Rotterdam en het onmogelijk bleek dit te combineren. Voor Maurice is uiteindelijk in 2011 Rob Asbreuk in de plaats gekomen. Vijf mannen met een rugzak vol ervaring en allemaal de neuzen dezelfde kant op. De muzikale lat wordt hoog gelegd met de nadruk op het vocale vlak. Ssensual2 brengt o.a. prachtige close harmony songs van The Eagles, Venice, Crosby, Stills, Nash & Young.

Voor een avond of middag “West-Coast Music” is de plugged acoustic sound van Ssensual2 een geweldige belevenis. Unforgetable oldies, maar ook alternatieve up-tempo songs en ballads van de laatste decennia zullen de revue passeren. Kortom genieten!

Verantwoording
Auteur is Jan Slot, medeoprichter van de band Ssensual2.

Auteur:Jan Slot
Trefwoorden:Popmuziek Almelo, Popmuziek Twente, Popmuziek, Almelo
Personen:Jan Slot, Piet Kleine, Hans Slot, Maurice Slot, Ton Kemperink, Andre De Leeuw, Rob Asbreuk
Digitaliseren Embed
Digitaliseren
Embed