MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Biografie - Southern Comfort NL - Almelo

Verhaal

Biografie - Southern Comfort NL - Almelo

Southern Comfort NL is actief geweest in de jaren 2011, 2012 en een deel van 2013. Door verschillende omstandigheden zijn de activiteiten in 2013 stil gelegd, zonder dat er, bij een groot deel van de bezetting, sprake is van opheffing.

Een aantal leden komen uit de de formaties Sergeant Junkin en Band to Be (B2B). De muzikale ervaring van de bandleden is zeer groot en divers. Een aantal bandleden hebben sinds de jaren 60 in diverse formaties gespeeld. Ook nu nog spelen de bandleden, naast “Southern Comfort” in verschillende andere bands (rock, jaren 70/80 en gypsy jazz). De mix van jong en minder jonge bandleden maken een gevarieerd en breed repertoire mogelijk. Naast de country rock zijn de traditionele stijlen en crossoverstylen (naar de R&B, funk, jazz en soul ) in het repertoire opgenomen, waardoor “Southern Comfort” passend kan worden ingezet op verschillende, kleine en grote evenementen (pasar malams, koempoelans, festivals, bruine cafe’s) waar country music de basis is.

Repertoire -  George Strait, Brooks & Dunn, Dawn Sears, Dixie Chicks, Rodney Crowell, Tantowi Yayah, Miranda Lambert etc.

YouTube
Diverse songs
Optreden tijdens Pasar Malam Bagus Assen op 8 september 2012 -  Broken Wing

Verantwoording

Auteur is Frank Provoost, voormalig bandlid van 'Southern Comfort NL'

Auteur:Frank Provoost
Trefwoorden:Popmuziek Almelo, Popmuziek Twente, Popmuziek, Almelo
Personen:Terry Rose Ungerer, Willem Eernst, Koos Rijkens, Manuel Balfour, Rick Cloesmeijer, Arthur Schwartze, Frank Provoost
Locatie:Almelo