image/svg+xml

Biografie - Rebel Rouser - Hengelo

Verhaal

Biografie - Rebel Rouser - Hengelo

Plaatje bij verhaal: NL-EsOKThenfo00283.jpg

Eind 1974 stopt Max Flikkenschild met de band Capra Ibex. Max heeft naast zijn muzikale talent ook kunstzinnige talenten. Hij besluit om zich op zijn 26e aan te melden bij de Kunstacademie A.K.I. in Enschede en gaat schilder-, beeldhouw- en bronsgietkunst studeren. Hij krijgt een baan als creatief therapeut en docent bij de Rekkense Inrichting. Muziek blijft een belangrijke passie en in 1982 begint Max weer een nieuwe band met Gerrit Onstein op drums, Peter Veijtel lead, Paul Waanders zang. De band noemt zich The Rousers.

In 1993 verhuist Max naar Hengelo. The Rousers wijzigt in Rebel Rouser. De samenstelling wordt dan: Paul Waanders zang, Hans la Pére drums, Max Flikkenschild solo en leadgitaar, Herman Wevers basgitaar en Maurits Stoltenbarg leadgitaar.

Rebel Rouser

 

Door hun liefde voor Southern Rock muziek gaan ze nummers spelen van Lynyrd Skynyrd, Stevie Ray Vaughan, The Allman Brothers, Johnny Winter, Walter Trout, Molly Hatchet e.a. Het meest aansprekende nummer is Sweet Home Alabama, maar ook Hey Joe, Free Bird, Sympathy for the Devil, Voodoo Chile, Key to the Highway en Little Wing staan op het programma. Er wordt overal gespeeld , maar voor een groot deel bij motorclubs zoals bij de Harley-Davidson Club Twente.

Rebel Rouser Hans la Pere.

 

Door privé omstandigheden stoppen een paar muzikant waardoor Rebel Rouser in 1997 stopt. Daarna speelt Max met zijn broer Arthur, de gebroeders Varkenvisser, Sean Grahan en Bertus Kolvoort in een akoestische band. Ook wordt hij als sessie muzikant in een aantal bands gevraagd. In 2012 gaat Max naar de Enschedese sixties band SUV-X-8. Met deze band wordt in 2013 en 2014 opgetreden tijdens het Enschedese sixties festival Textielbeat. Deze band stopt in 2014.

Bandleden door de jaren heen.


Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een interview met Max Flikkenschild door Pel Kotkamp en Maria van Essen op 19-4 2017 en 17-6 2022.

Verbeteringen en aanvullingen zijn welkom.   Mail naar info@poparchieftwente.nl

Auteur:Pel Kotkamp (Poparchief Twente)
Trefwoorden:Hengelo, Popmuziek, Popmuziek Twente, Popmuziek Hengelo, A.K.I., Harley-Davidson Club

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.