MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Biografie - Life - Enschede

Verhaal

Biografie - Life - Enschede

De band Life is ontstaan uit de band Lesly Four

 

De jongens van Lesly Four krijgen de mogelijkheid om een plaat op te nemen. Het nummer “Norma” is geschreven en geproduceerd door Eddy Ouwens. Echt herkennen doen ze zich niet in de ‘George Baker Lapaloma Blanca’ stijl. Bert schreef nummers die beter bij de band pasten. Je kon een plaat opnemen, zeg dan maar eens nee, “Het waren The Beatles niet”. De opbrengst was 75 gulden. De plaat staat tijdje in een tipparade en de band gaat naar een lunchprogramma op de radio met Hans van Willigenburg. De plaat mocht opgenomen worden als de naam werd veranderd in Life. Een idee van Tony Berk, van de platenmaatschappij.

Het aantal te spelen partijen is nu zo toegenomen dat de jongens besluiten om beroeps te worden en alle boekingen te laten verzorgen door B.V.M. De naam is veranderd in Life en de zaalhouders worden op de hoogte gebracht. Fred Fähnrich verlaat de band, ook deze keer ziet hij ervan af om beroeps te worden en richt het Lesly Trio op. Voor hem komt Rob Schrijvers een getalenteerde toetsenist in de plaats. Het is dan augustus zomer 1977. Het begin van Life.

De basis van Life blijft van augustus 1977 tot september 1979 bestaan uit het driemanschap: Ap Timmer, Bert ter Brugge, en Dick Dijkstra. Als toetsenist hebben voor korte of langere tijd in chronologische volgorde in de band gespeeld: Rob Schrijvers, Frits Riesthuis en Paul van Beest. Life is een voortzetting van de activiteiten zoals die bij Lesly Four al in gang zijn gezet maar nu professioneel. Repeteren en spelen wordt dagelijks werk. Bijna elke dag zijn ze te vinden aan de Rigtersbleekstraat. Tussen de middag een visje happen aan de G.J. van Heekstraat.
“Wat doen jullie voor de kost?”
“Wij zijn muzikanten ”
“Ja maar wat doen jullie als werk?”
Platen worden gekocht bij Radio Heutink (nog steeds aan de G.J. van Heekstraat), nauwkeurig ontleed en nagespeeld. Ze spreken als ’salaris’ een vast bedrag in de maand af. De rest gaat in kas voor onkosten. Er komen vaste optredens in de grote dancings. “De Kei” Oldenzaal, “Radstake” Varsseveld, “Dika” Markelo, “Vink” in Etten, “Volman” in Wehl, Personeelsfeesten, Kermissen, Zomerfeesten en Dancings elders in het land. Het repertoire bestaat uit de dan populaire top 40 en een flink aantal nummers van Billy Joel en The Eagles. Life is in haar korte bestaan zeer succesvol en hebben de intentie een popband te worden met Bert als songwriter. Als na twee jaar “on the road” er scheurtjes komen in de chemie van de band, Ap en Bert een aanbod van Teach-In accepteren, betekent dit het einde van Life. Het laatste optreden is in “De Kei”, Oldenzaal. Het is dan eind 1979 en Life is ontbonden.

Ga, voor het vervolg, naar de 2e helft van de Lesly Four bandpagina.

 

Verantwoording
Auteur is Dick Dijkstra, voormalig bandlid van o.a. Life en Lesly Four.

Auteur:Dick Dijkstra
Trefwoorden:Popmuziek Enschede, Popmuziek Twente, Popmuziek
Personen:Rob Schrijvers, Bert Ter Brugge, Dick Dijkstra, Ap Timmer, Frits Riesthuis, Paul Van Beest
Locatie:Enschede