MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Biografie - HUN - Enschede

Verhaal

Biografie - HUN - Enschede

Als je in de jaren ’65 tot ’68 in de binnenstad van Enschede kwam zag je op verschillende muren de naam HUN of The HUN gekalkt. HUN was één van de eerste groepen die het haar liet groeien en echte rock-kleding droeg. De fans kwamen van de Enschedese volksbuurten het Pathmos, Acacia, Boswinkel, Stadsveld en Twekkelerveld. Als Beatgroep HUN optrad dan vergezelden de fans de band op hun Puchjes,Tomosjes, Mobiletjes en Kreidlers. Het repertoire van HUN bestond voor die tijd uit ruige progressieve beatmuziek o.a. nummers van de Stones, The Beatles, Them, Animals, John Mayall, The Easybeats, Moody Bleus, The Zombies, The Yardbirds, Q65 en The Who.

HUN onstond in 1964 de Enschedese volksbuurt Pathmos rondom zanger Bertie ten Donkelaar.  Aanvakelijk werd driemaal in de week gerepeteerd, met zelfgebouwde versterkers, maar al snel werd na een eerste succesvolle optreden in Hotel-Restaurant de Vluchte in 1964, door de band zogenaamde Beatfeesten georganiseerd in een oude schuur bij het Zuiderspoor. Door het repertoire en de daarbij horende stijl van spelen was de band geliefd. Na die optredens in 1965 speelden ze op allerlei plekken in Twente, de Achterhoek en Noordrijn-Westfalen.

De eerste leden van de band zijn; Bennie van de Meer (drums), Chris de Wolde (gitaar), Ipo Oosterhuis (sologitaar) en Cris Jonkers (bas). In 1965 verlieten Bennie van de Meer en Chris de Wolde de band. Wim ter Maat trad toe als gitarist en Henk van de Wetering als drummer. Frans Kuijper kwam in 1966 als organist en Alex Blaauwbroek was drummer vanaf najaar 1967.   Manager was Henk Tukker.

Vanaf 1983 hebben een aantal muzikanten in HUN gespeeld tijdens Textielbeat en andere festivals. Die muzikanten zijn; Henk Huizink (bas), Willie Brouwer (keyboard), Hans Olde Achterhuis (keyboard), Alex Blaauwbroek (bas), Henri Wilmink (bas), Janneke Wilmink (zang, saxofoon), Arjan Wilmink (drums, sologitaar), Roy Gemser (solo gitaar).

HUN is na een stop sinds 2011, in 2018, weer Back on Stage met hun eerste optreden bij de Nieuwjaarsparty van Textielbeat.  Meer optredens in 2018 zijn al weer geboekt.

Verantwoording
Auteur is Henk van de Wetering, voormalig bandlid van o.a. HUN

Auteur:Henk van de Wetering (Poparchief Twente)
Trefwoorden:HUN, Popmuziek Enschede, Popmuziek Twente, Popmuziek
Personen:Benni Van Der Meer, Chris De Wolde, Bertie Ten Donkelaar, Chris Jonker, Ipo Oosterhuis, Wim Ter Maat, Henk Van De Wetering, Frans Kuijper, Alex Blaauwbroek
Locatie:Enschede
3 annotaties

Annotaties

Wie is die ene drummer op die solofoto?
Algemeen door Steenbreker op 11 dec 2017 om 14:47:41

ha henkie mooi gedaan ga zo door groet paul het kopje koffie staat nog
Algemeen door paul meijerink op 11 dec 2017 om 13:32:03

Die drummer is Alex Blaauwbroek
Algemeen door Poparchief Twente op 14 dec 2017 om 11:38:58

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.