MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Biografie - High Fashion - Borne

Verhaal

Biografie - High Fashion - Borne

Zie ook het voorgaande verhaal over The Pops op deze site.

Bennie Hilverink uit The Pops zit inmiddels in dienst en hij is vervangen door Loetje Groenhuizen. Na de Nachtpit cabaret periode gaat de groep weer als popgroep verder. Gerard Vollenbroek is gaan studeren aan de AKI in Arnhem. Zijn studie is mode. Hij bedenkt een nieuwe bandnaam; High Fashion. Omdat hij echter nu in Arnhem woont verlaat hij de groep en zitten ze zonder drummer. Ronny heeft tijdens de cabaret-optredens geoefend met drummen en uit nood geboren besluit Ronny om te gaan drummen in High Fashion en dat gaat hem erg goed af en ze gaan verder als 4-mans band. Loetje wordt begin 1970 vervangen door Hans Nijhof. Ook deze band krijgt, net als The Pops, grote bekendheid. Fred Rootveld zorgt voor vele optredens door het gehele land en steeds verder weg. Zo hebben ze een vast contract gedurende 2 jaar bij de Cavern Club in Apeldoorn.

Iedere 2 maand spelen ze er. Hetzelfde contract is er bij de Groene Fles in Apeldoorn, waardoor ze in deze stad erg populair zijn geworden. Ze spelen nummer van Creedence Clearwater Revival, Fleetwood Mac, uiteraard de voor hen favoriete Beatles nummers, maar ook blues. Ook worden er meer eigen nummers gespeeld zoals Rondweg Blues, F.M. Rocker, Tune Hall Blues, Mr. Undertaker en Your Bird Can’t Sing. Helaas zijn hun composities nooit opgenomen. Fred heeft de band voorgedragen voor in het programma van Willem O. Duys. Ze worden beoordeeld door Harry Knipschild, maar een optreden is er niet van gekomen. Wel is er een filmpje opgenomen in de in Borne wereldberoemde jongerensociëteit “Het Grutje“ aan de Marktstraat in het oude Bons en Evers pand, helaas zonder geluid.

In 1975 is de beleving bij de bandleden voor een groot deel verdwenen en besluiten ze te stoppen.

Verantwoording
Dit artikel is tot stand gekomen op basis meerdere interviews met Jos Leushuis en Ronny Cloesmeyer (voormalig bandleden van High Fashion), door Pel Kotkamp.

Auteur:Pel Kotkamp (Poparchief Twente)
Trefwoorden:Popmuziek Borne, Popmuziek Twente, Popmuziek, Borne
Personen:Loetje Groenhuizen, Ronny Cloesmeyer, Jos Leushuis, Jos Nijhof, Hans Nijhof