image/svg+xml

Biografie - Akimbo - Enschede

Verhaal

Biografie - Akimbo - Enschede

Plaatje bij verhaal: NL-EsOKTensfo00365.jpg

Eind 1971 belt Freddy Odink aan bij Siem Duivelaar. Ze kennen elkaar als drummer respectievelijk gitarist/zanger van de band The Honest Men, waarin ze beiden hebben gespeeld. Fred en Siem zitten op dat moment zonder band en dat gaat kriebelen.

Fred heeft het plan opgevat om een nieuwe band op te richten en zich daarmee, evenals meerderen bands in die periode deden, aan te sluiten bij artiestenbureau BVM. De achterhoek zou hun speelterrein worden, hun genre de amusementsmuziek. Bassist/zanger Egbert de Wit, (The Chains) heeft vanaf begin 1972 ook even niets om handen en wil wel meedoen. Toetsenist/zanger Peter van Keulen (Syndicate, Train, Lesly Four) en de in het circuit bekende trompettist/zanger Hans Oosten zijn bereid de band verder aan te vullen. De band krijgt de doopnaam Akimbo.

Vanaf het voorjaar 1972 wordt er met veel plezier gespeeld in de Achterhoek en de oostelijke regio. In mei 1975 neemt bassist Adri Banis (Jinx, Faghm, Train) nog een tijdje de plaats in van Egbert de Wit. Eind 1976 speelt de vijf-mans formatie Akimbo voor het laatst in zaal Roord te Oldenzaal, waarna het doek valt.

Maar begin 1977 pakken Peter van Keulen en Adri Banis de draad weer op. Drummer Herman ten Tije (Faghm, Train, Country, Merano’s) komt er bij en de naam wordt omgedoopt tot Akimbo Trio. Adri speelt nog een tijdje mee, waarna de geroutineerde gitarist Beppie Kamphuis (Les Centurions, First Move, Faghm, Sunset, Block, Train) zijn plaats inneemt in het Akimbo Trio. Eind 1979 gaat voor het trio echter definitief de stekker er uit.

 
Herman ten Tije, Beppie Kamphuis, Peter van Keulen
Bandleden door de jaren heen.


Bron: info door oud leden van deze formaties.


Verbeteringen en aanvullingen zijn welkom.   Mail naar info@poparchieftwente.nl

Auteur:Addy Rietman (Poparchief Twente)
Trefwoorden:Enschede, Popmuziek, Popmuziek Twente, Popmuziek Enschede

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.