MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Film: Oorlog in Overijssel

Verhaal

In 1990 verscheen de film Oorlog in Overijssel, gemaakt door Ronron Audiovisuals uit Zwolle, op basis van het op dat moment beschikbare beeldmateriaal. Op vrijdag 10 april 2015 is een geheel vernieuwde versie van deze film in première gegaan in het Internationaal Oorlogsmuseum in Nijverdal.

De nieuwe versie is uitgebreid met 15 minuten nieuw beeldmateriaal, dat in de tussenliggende 25 jaar is opgedoken, en geheel voorzien van nieuw commentaar en aanvullende muziek.

De film toont aan de hand van authentieke,  veelal amateurbeelden hoe de Tweede Wereldoorlog in Overijssel is verlopen. In het eerste kwartier wordt de aanloop naar de Duitse inval belicht, daarna is er ca. 15 minuten beeldmateriaal van het dagelijks leven tijdens de bezetting en het laatste kwartier richt zich op de bevrijding. 

Vanaf nu is de hele film integraal online te bekijken. Deze film is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen Historisch Centrum Overijssel, Ronron Audiovisuals, Provincie Overijssel en Bevrijdingsfestival Overijssel/Niek van der Sprong Producties.

 

 

Auteur:Roland de Jong
Trefwoorden:Tweede Wereldoorlog, Bevrijding, Bezetting, Overijssel WOII
Periode:1940-1945
Locatie:Overijssel
2 annotaties

Annotaties

Zie ook de bevrijding van Deventer op 10 april 1945: http://noordenbergkwartierdeventer.nl/WordPress/?page_id=4434 en de oversteek over de IJssel naar Wilp en Twello op 11 en 12 april 1945.
Algemeen door Ton Damen op 14 apr 2017 om 23:38:47

Dag Ton dank voor je reactie, het stuk film kennen we, die is ook aanwezig in de collectie van het HCO, zoals ook meer stukken film van de bevrijding van Overijssel.
Algemeen door Paul Harmens op 04 jul 2018 om 13:28:16

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.

Soort
Titel
Bericht
Bestand