MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Film: Oorlog in Overijssel

Verhaal

Film: Oorlog in Overijssel

In 1990 verscheen de film Oorlog in Overijssel, gemaakt door Ronron Audiovisuals uit Zwolle, op basis van het op dat moment beschikbare beeldmateriaal. Op vrijdag 10 april 2015 is een geheel vernieuwde versie van deze film in première gegaan in het Internationaal Oorlogsmuseum in Nijverdal.

De nieuwe versie is uitgebreid met 15 minuten nieuw beeldmateriaal, dat in de tussenliggende 25 jaar is opgedoken, en geheel voorzien van nieuw commentaar en aanvullende muziek.

De film toont aan de hand van authentieke,  veelal amateurbeelden hoe de Tweede Wereldoorlog in Overijssel is verlopen. In het eerste kwartier wordt de aanloop naar de Duitse inval belicht, daarna is er ca. 15 minuten beeldmateriaal van het dagelijks leven tijdens de bezetting en het laatste kwartier richt zich op de bevrijding. 

Vanaf nu is de hele film integraal online te bekijken. Deze film is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen Historisch Centrum Overijssel, Ronron Audiovisuals, Provincie Overijssel en Bevrijdingsfestival Overijssel/Niek van der Sprong Producties.

 

 

Auteur:Roland de Jong
Trefwoorden:Tweede Wereldoorlog, Bevrijding, Bezetting, Overijssel WOII
Periode:1940-1945
Locatie:Overijssel