MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel juli 2015 is uit!

Nieuwsbericht

MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel juli 2015 is uit!

7/7/2015

Het is bijzonder moeilijk om het nieuwe nummer van MSMD Online Magazine een noemer te geven. Onze grote broer, het platform MijnStadMijnDorp, heeft nog een thema: reizen. Maar op een of andere manier hadden wij zo’n thema niet nodig om wat leuks te brengen. Nu staat in ons online magazine een zeer gevarieerd aanbod aan lezenswaardige artikelen.

Van een stuk evangelie (Heliand) in het Oud-Saksisch, tot de geschiedenis van het wecken. De introductiepagina van het platform MijnStadMijnDorp meldt dat historische informatie dankzij Internet nu voor iedereen toegankelijk is. Een kort artikel wijst op de informatie- en de verstrooiingswaarde van de historische beeldbanken over Overijssel. Als u tegenwoordig een foto uit uw jeugdjaren zoekt, is de kans groot dat u die vindt. U vindt ook steeds meer historische informatie op het platform MijnStadMijnDorp, omdat steeds meer verenigingen, collecties (beeldbanken), groepen, enzovoorts hun materiaal ook op het platform zetten.

Kortom, het online magazine MijnStadMijnDorp biedt een keur aan lezenswaardige artikelen, waarvoor u maar eens rustig moet gaan zitten. Dinand Webbink heeft de geschiedenis van de schipmolens op papier gezet. Die van Deventer zijn aangegeven op een plattegrond door de cartograaf Jacobus van Deventer uit het midden van de zestiende eeuw. Doreen Flierman doet de aftrap voor een nieuwe reeks: ‘Twente en zijn historische tuinen’. De eerste tuin is die van Singraven. En de coverstory brengt ons weer bijna bij het heden. Geraart Westerink vertelt over de wederopbouwarchitectuur in Kampen. Vanwege de nabijheid van de spiksplinternieuwe IJsselmeerpolders werden andere oplossingen gevonden voor de inrichting van het gebied dan elders op het Oude Land.

Nieuwsgierig? Klik hier om MijnStadMijnDorp Online Magazine juli 2015 te lezen.

Trefwoorden:MSMD online magazine, Heliand, Inwecken, Wecken, Beeldbanken Overijssel, Schipmolens, Historische tuinen, Wederopbouwarchitectuur
Locatie:Overijssel