MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Helpt u ook mee de Twentse Historische Kranten te digitaliseren?

Nieuwsbericht

Helpt u ook mee de Twentse Historische Kranten te digitaliseren?

5/11/2015

Binnen het project Digitalisering Twentse Kranten werken regionale ergoedinstellingen en uitgeverij Wegener samen om alle Twentse kranten te digitaliseren en online voor het publiek beschikbaar te stellen.

Wist u dat alle kranten van deze periode nog bestaan? Ze liggen in archieven maar zijn nauwelijks toegankelijk. Dat is jammer want in deze artikelen ligt de geschiedenis van Twente bewaard. Het is nu mogelijk om een voorpagina te bestellen van bijna 43.000 Twentse kranten van 1872 tot nu! En dat  dient een hoger doel: geld inzamelen voor het ambitieuze project om alle kranten die sinds 1844 in Twente zijn verschenen digitaal toegankelijk te maken.

Daartoe is in oktober 2013, met steun van Regio Twente, de Stichting Digitalisering Historische Twentsche Kranten (SDHTK) opgericht. Met de verkoop van een afdruk van de voorpagina’s van deze kranten spaart de stichting geld om niet alleen de voorpagina's, maar ook de rest van de kranten digitaal te maken! Voor € 9,90 hebt u een  bijzonder  (verjaardags)cadeau en u helpt er aan mee om de geschiedenis van Twente (en dus ook Losser), beter  toegankelijk te maken. Als genoeg Twentenaren een pagina bestellen kan het project ook gerealiseerd worden. 

Alle voorpagina's kunnen hier bekeken en ook besteld worden. U doet toch ook mee.  

Voor meer informatie over het project leest u TC Tubantia zie het artikel  1 Juli 2013 of op het TC Tubantia webpagina artikel 30 Juni 2013.

Kijk hier voor een zeer interessante video (10min) over Twente en zijn kranten op de website van het Stadsarchief.

De laatste oproep is voor crowdfunding project op 29 Oktober 2015

Trefwoorden:TC Tubantia, Twente, Kranten, Digitalisering