MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

25 jaar Stichting Historische Kring Wederden

Verhaal

25 jaar Stichting Historische Kring Wederden

25 jaar Stichting Historische Kring Wederden

In het kader van het 25 jarig jubileum van de Stichting Historische Kring Wederden starten we vanaf vandaag met de rubriek “wat veranderde er in 25 jaar in het straatbeeld van Wierden”.

Het pand, op de hoek van de Nijverdalsestraat met de Stationsstraat, werd in 1918 gebouwd door G.H. Wanschers. In 1923 werd er ruimte bij gebouwd ten behoeve van de grossierderij. In 1948 werd er achter het pand een naaierij gerealiseerd, waar door zeven dames werkbroeken, overhemden en schorten werden genaaid. Als G.H. Wanschers in 1962 overlijdt, is de winkel al overgenomen door zijn dochter Gerritje Schipper-Wanschers. Haar dochter mevrouw Vording-Schipper neemt in 1969 de leiding over, waarna in 1984 mevrouw Pape-Maris de winkel overneemt onder de naam First Lady. In 1999 neemt zoon André de zaak over en wordt de naam omgetoverd tot André-elle. Na André-elle wordt het Gaalman en als laatste bedrijf was er PB Cheap Fashion er gevestigd.

Het pand werd in het voorjaar van 2020 gesloopt en thans is de aannemer Droste bezig met de nieuwbouw die begin volgend jaar zal worden opgeleverd.

Het bestuur van de Historische Kring nodigt u graag uit de overige 49 foto’s te bekijken op de expositie in de Van Buurenstee, tijdens de openingsuren.

Foto-onderschrift boven. Het pand in 2004 Modezaak André-elle was er toen gevestigd.

Foto-onderschrift foto 2. Dit is de foto van het toekomstig gebouw dat nu nog in zijn geheel in de steigers staat.