MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Op woensdagmiddag 1 november is de uitreiking van het geldbedrag aan Ekiko. Op zaterdag 4 november is er een taxatiemiddag.

Nieuwsbericht

24/10/2017

J.l. vrijdag (20 oktober) werd door Galerie Groot’n Jans en de Historische Kring Wederden een veiling gehouden van werk van galeriehoudster Ingrid Groeneveld. Aan deze veiling was een goed doel gekoppeld te weten de stichting Ekiko dat staat voor Elk Kind een Koffer. Deze stichting beoogt dat elk kind dat niet thuis kan slapen, een eigen koffertje zou moeten hebben met eigen spullen (voor meer informatie zie de website Ekiko.nl). Het werd een bijzondere avond met een prima sfeer en een mooie opbrengst. Op woensdagmiddag 1 november om 16.00 uur, komt Mariël Lammertink namens Ekiko een cheque  van € 900,00 in ontvangst nemen in de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat 2 in Wierden.

Op zaterdag 4 november a.s. organiseert de Stichting Historische kring Wederden in samenwerking met de Stichting Sunte Mart’n een taxatiemiddag (analoog aan tussen kunst en kitsch/tussen kaf en koren), geheel passend binnen het thema van de lopende HKW-tentoonstelling “Schatten uit de kelder” en de jaarlijkse activiteiten in het kader van de Sint Maartens Week onder het motto “Kiek’n wat ’t weert is”. De heer Chris Temmink, erkend taxateur uit Hengelo, zal van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn in de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat 2 om de persoonlijke schatten van de bezoekers te taxeren, hetgeen wellicht voor al dan niet aangename verrassingen zou kunnen zorgen.

Mocht de bezoeker even moeten wachten op de taxatie, dan is er intussen volop te bekijken zoals mappen met oude schoolfoto’s en trouwfoto’s plus filmpjes van weleer op de computer van het onlangs geopende open digitale archief van de HKW .

De taxatie is geheel vrijblijvend, de toegang is gratis en er staat een kopje koffie of thee klaar.

0 annotaties

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.

Soort
Titel
Bericht
Bestand