MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Op woensdag 24 januari a.s. houdt de Historische Kring Wederden de eerste bijeenkomst in 2018.

Nieuwsbericht

9/1/2018

Op woensdag 24 januari a.s. houdt de Historische Kring Wederden de eerste bijeenkomst in 2018, zoals gebruikelijk in De Marke aan de Vossenbeldstraat te Wierden.

Deze avond is de gastspreker de heer Henk Lansink van het Waterschap Dinkel en Regge (nu Vechtstromen). De heer Lansink is projectleider van “De Doorbraak” en zal ons een uitgebreide “kijk in de keuken” geven van dit buitengewone project dat de afgelopen jaren in onze regio gerealiseerd werd en waar ook van internationale zijde belangstelling voor werd en wordt getoond. Deze 13 kilometer lange nieuwe waterloop werd om meerdere redenen aangelegd. Zij biedt extra afvoermogelijkheden voor water waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren. Tevens werd er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland, belangrijk voor het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente, waarbij een scheiding wordt gerealiseerd van relatief minder goed stedelijk water en dat van het betere landelijke water, welke via verschillende routes worden afgevoerd.
Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten naast een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.
Behalve dat de heer Lansink gaat vertellen hoe dit allemaal tot stand is gekomen laat hij ook een film zien met unieke beelden/foto’s gemaakt door een drone.

Aanvang: 20.00, zaal open 19.30 uur.
Toegang: € 3,50 p.p. donateurs van de HKW gratis.

0 annotaties

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.

Soort
Titel
Bericht
Bestand