MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Informatie tijdens sluiting i.v.m. coronavirus

Nieuwsbericht

Informatie tijdens sluiting i.v.m. coronavirus

12/5/2020

Ons onderkomen de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat in Wierden is weliswaar gesloten in verband met de coronamaatregelen, maar de Historische Kring Wederden kan u op vele manieren van dienst zijn.

Een aantal personen heeft via de telefoon, per “papieren” post en/of via email of onze Facebookpagina de afgelopen tijd vragen gesteld over zaken die hun belangstelling hadden. De onderwerpen van deze vragen waren zeer divers, over voorouders, neergestorte vliegtuigen, de Kersttrein van Wierden, lezingen, bijdragen aan tijdschriften, enz. Uiteraard spelen wij hier graag op in en nemen te allen tijde contact op met diegene die ons een vraag stelt.

Binnen onze gelederen hebben wij meestal voldoende kennis en/of contacten om de vraag direct te beantwoorden, maar is dat niet het geval dan gaan we op onderzoek uit.

Zeker in deze periode waarin de meesten van ons meer vrijetijd hebben dan normaal kunnen wij ons voorstellen dat er vragen bij u opduiken, waarop u graag een antwoord wilt. We werken daar graag aan mee.

Ook benaderen mensen ons met informatie over bepaalde gebeurtenissen, die wij nog niet kennen. Blijft u dat a.u.b. doen, we zijn daar dubbel blij mee.

 

Heeft u een vraag of informatie aarzelt u dan niet de Historische Kring Wederden hierover te benaderen. In het geval van een vraag gaan wij onze uiterste best doen een goed antwoord te vinden. We doen het graag en met plezier, want zo doende kunnen we samen een stukje lokale historie aanvullen of het licht doen zien.

U kunt contact opnemen met de HKW via telefoon 0546-572651 (mw. Leta Evers), via email info@historischekringwierden.nl of via onze Facebookpagina.

 

U vraagt en wij “draaien”, daar zijn we ook in deze moeilijke periode voor open.

 

Onze donateurs kunnen de eerstvolgende editie van ons bulletin Wederaardigheden (onvoorziene omstandigheden daar gelaten) in augustus tegemoet zien. Het bevat zoals gewoonlijk weer tal van wetenswaardige zaken. De speciale editie in het kader van 75 jaar bevrijding is nog te koop bij boek- en kantoorvakhandel Reterink voor € 3,95 per stuk.