MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Foto Archief Twente zoekt samen met de Historische Kring Wederden vrijwilligers.

Nieuwsbericht

Foto Archief Twente zoekt samen met de Historische Kring Wederden vrijwilligers.

18/2/2018

Foto Archief  Twente zoekt samen met de Historische Kring Wederden vrijwilligers.

Het Foto Archief  Twente heeft de keldervoorraad foto’s van de verzamelde Twentse kranten uit de periode 1960-1995 gedigitaliseerd.
In heel Twente worden op dit moment groepen enthousiaste vrijwilligers gezocht, die voornoemde foto’s, gemaakt in de eigen plaats/omgeving, gaan voorzien van bijbehorende gegevens.
Er zijn ook veel foto’s gemaakt in Wierden en haar buurtschappen, maar veel hier over is nog onbekend, zoals waar gaat het over, wie staan erop en welke gebeurtenis betreft het?
Wie wil helpen deze Wierdense foto’s te bekijken en (als u dat kunt) te voorzien van gegevens en/of verhalen? Elke inwoner/-ster van Wierden, die mee wil helpen, is van harte welkom.
Er zijn geen kosten aan verbonden, uiteraard wordt er voor koffie/thee gezorgd en ook aan gezelligheid zal het niet ontbreken. De foto’s zullen vast en zeker de nodige herinneringen aan vervlogen tijden naar boven halen die dan niet alleen vastgelegd, maar ook gedeeld kunnen worden, met de nodige (al dan niet sterke) verhalen er om heen.
Na aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een startavond bij de Historische Kring in de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat.
Meer informatie en aanmelden bij Leta Evers, secretariaat HKW: tel. 0546-572651 of  leta.evers@outlook.com.