MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Op zaterdag 28 maart a.s. zal om 15.00 uur de nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Wederden officieel worden geopend.

Evenement

Op zaterdag 28 maart a.s. zal om 15.00 uur de nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Wederden officieel worden geopend.

Op zaterdag 28 maart a.s. zal om 15.00 uur de nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Wederden officieel worden geopend. De betreffende handelingen zullen worden verricht door burgemeester Doret Tigchelaar en de wethouders Richard Kortenhoeven en Eric Braamhaar met onder meer een erewacht van de Wierdense veteranen.

De tentoonstelling heeft als titel “900 maanden vrij” en omvat zes thema’s, alle betrekking hebbende op gebeurtenissen in onze gemeente.

De thema’s zijn:

* De meidagen van 1940: het Friese bataljon in Wierden.

* Distributiebonnen: een replica van een uitgifteloket m.b.t. het dagelijks leven in oorlogstijd.

* Het verzet in en om Wierden met onder meer foto’s van bekende verzetslieden.

* De bevrijding van Wierden met o.a. het Canadese Algonquin Regiment.

* De V-1 lanceerbaan in het Haarbos.

* Neergestorte vliegtuigen in de gemeente Wierden (geallieerd en Duits).

Daarnaast is er een diorama van een Canadese gevechtspositie te bewonderen.

Elk thema wordt toegelicht met foto’s, documenten en voorwerpen waarvan vele uniek zijn en nog niet eerder zijn tentoongesteld.

Voor de kinderen die de expositie bezoeken en die deelnemen aan de herdenkingswandeling ligt er een leuke kleurplaat klaar, die ze ook weer bij de HKW kunnen inleveren. De mooiste kleurplaten worden tentoongesteld en er worden drie prijzen uitgeloofd.

Locatie: Van Buuren Stee, Appelhofdwarsstraat 2 in Wierden.

Openingstijden: wo. & do. = 14.00 – 17.00; vr. = 14.00 – 20.00; za. = 11.00 – 16.00 uur.

Groepen kunnen ook buiten de openingstijden de tentoonstelling bezoeken, na afspraak met mw. Leta Evers via secretariaat@historischekringwierden.nl

De toegang is gratis en de koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.