MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Expositie van Galerie Groot’n Jans, met dit keer als titel ‘Carpe Diem’.

Evenement

Expositie van Galerie Groot’n Jans, met dit keer als titel ‘Carpe Diem’.

Het is al weer zover: Het nieuwe jaar komt er aan en de expositie van de Historische Kring Wederden over Wierden 200 jaar in vogelvlucht loopt ten einde met als blijvende herinnering het gelijknamige schitterende boek dat nog steeds te koop is bij de HKW voor € 19,95.

In het nieuwe jaar is het weer tijd voor nieuwe een expositie van Galerie Groot’n Jans, met dit keer als titel ‘Carpe Diem’.

Eén van de exposanten  is oud-Wierdenaar Robert Kromhof, die in zijn jeugd aan de Rijssensestraat woonde. Omdat hij mooie herinneringen heeft aan Wierden en zijn moeder er nog steeds woont, wil hij graag in Galerie Groot’n Jans exposeren.

Robert heeft  altijd veel gevoel voor vorm gehad en het verbaast dan ook niet dat hij architect is geworden. Hij woont en werkt in Bilthoven.

Hij  is zijn leven lang bezig geweest met kunst. Vroeger liep hij in het bos en verwonderde zich over de mooie planten, doorkijkjes en kleuren die hij zag, maar uiteindelijk werden vrouwen het hoofdthema van zijn schilderijen. Vrouwen van verschillende nationaliteiten en met verschillende boodschappen. Ieder schilderij straalt een bepaalde sfeer en vooral een maatschappelijke boodschap uit. Laat u zich verrassen door zijn unieke kunst!

Naast Robert exposeert ook Ali Van Buuren, keramiste uit Daarle, met beelden van keramiek, vooral damesfiguren. Ingrid Groeneveld zelf stelt olieverfschilderijen en aquarellen ten toon met voornamelijk  natuurlandschappen. Na 22 februari zullen tevens enige leerlingen van Ingrid exposeren.

Al met al een zeer boeiend geheel met veel variatie. 

De opening van de expositie is op zaterdag 11 januari om 15:00 uur met een toespraak door Ria Broeze, voorzitter van de Historische Kring. Inloop vanaf 14.30 uur met na de formele opening een nieuwjaarsborrel.  De expositie duurt tot 14 maart 2020.

Er zijn –naast de reguliere openingstijden van de Van Buuren Stee- twee (extra) inloopmiddagen te weten: zaterdag 18 januari en zaterdag 22 februari. Dan zal Robert Kromhof zijn twee boeken presenteren van 14:30 tot 17:00 uur.

Daarnaast geeft Eline Bergman op 9 februari een pianorecital. Inloop vanaf : 14:30 uur.

 

De standaard openingstijden van de Historische Kring / Galerie Groot’n Jans (in de Van Buuren Stee) zijn: wo. & do. 14.00-17.00; vr. 14.00-20.00 en za. 11.110-16.00 uur. De toegang is gratis en de koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. U bent van harte welkom!