MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Uitbreiding Oudheidkamer IJsselstreek, thans Wijhes Museum, met expositieruimte

Nieuwsbericht

Uitbreiding Oudheidkamer IJsselstreek, thans Wijhes Museum, met expositieruimte

18/2/2016

Door aan te haken bij Mijn Stad Mijn Dorp, de internetsite van het Historisch Centrum Overijssel (HCO), heeft de Historische Vereniging Wijhe (HVW) een grote stap gezet in de wijde wereld van de multimedia.

Daarnaast heeft het bestuur van de HVW, met volledige steun van de leden, besloten om met een nieuwe permanente expositieruimte het historisch materiaal van de HVW wereldkundig te maken met wisselende tentoonstellingen. Hiertoe is extra ruimte gehuurd in hetzelfde gebouw waarin het Wijhes Museum is gehuisvest. Enkele vrijwilligers hebben een bouwtekening van de nieuwe expositieruimte ontworpen en in de eerste weken van januari 2016 hebben potige collega's de uitvoering ervan ter hand genomen. Onder de noemer "herinrichting" wordt een nieuwe opener wereld tegemoet getreden.

Medio april/mei 2016 heeft het bestuur van de Historische Vereniging Wijhe de nieuwe entree en expositieruimte voor het publiek geopend.

Zie ook het beeldverslag van deze gebeurtenis.

Trefwoorden:Exposities, Expositie, Oudheidkamer IJsselstreek, Wijhes Museum, Historische Vereniging Wijhe
Locatie:Wijhe